Με 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζουν οι εφοριακοί τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αρνείται να προσέλθει σε διάλογο και να λάβει υπ’ όψιν τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ κάνει γνωστή την απόφαση και των άλλων δύο Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για αύριο.

Αναφέρει ακόμη ότι έχει λάβει αθρόα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Οικονομικών Υπαλλήλων, και τα αντίστοιχα συνδικάτα και Ομοσπονδίες, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κλπ.

Σε ό,τι αφορά στους λόγους της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ ΔΟΥ σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τονίζει ότι είναι ριζικά αντίθετη στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως λέει, για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Συμπληρώνει ότι «η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.».

Εκτός από την απεργία, καλεί και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Νίκης στις 11 το πρωί.