Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου το μεσημέρι εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων και προκάλεσε φθορές σε τραπεζάκια φοιτητικών παρατάξεων.

Επεισόδια και σε άλλα πανεπιστήμια εκτός από τη Νομική, προκάλεσαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών.

Στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς εναντίον φοιτητών της ΔΑΠ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άγνωστοι εισέβαλαν και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διαδικασία, κλέβοντας σφραγίδες. Κατόπιν αυτού οι εκλογές στο ίδρυμα ενδεχομένως να μην ολοκληρωθούν, καθώς έχει αποχωρήσει ήδη η Πανσπουδαστική.

Αν και για μια ακόμα χρονιά δεν προβλέπεται έκδοση κοινά αποδεκτών αποτελεσμάτων, ενδιαφέρον έχουν οι ανακατατάξεις στις οργανωμένες φοιτητικές παρατάξεις τόσο της αριστεράς όσο και της ΝΔ.

Στην αριστερά για πρώτη φορά εφέτος κατεβαίνουν ενωμένες σε έναν συνδυασμό τρεις διαφορετικές παρατάξεις, η ΕΑΑΚ που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΑΡΕΝ που ήταν μέχρι πέρυσι φοιτητική νεολαία κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ώσπου αποχώρησαν οι φοιτητές του, και η ΑΡΔΙΝ που στηρίζεται από τη ΛΑΕ.

Στο στρατόπεδο της κεντροδεξιάς, μετά το ξήλωμα της ΟΝΝΕΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΔΑΠ -πρώτη δύναμη εδώ και πάρα πολλά χρόνια- κατεβαίνει ουσιαστικά διασπασμένη καθώς σε αρκετές σχολές οι φοιτητές που τη στηρίζουν προτίμησαν να κατέβουν σαν ΟΝΝΕΔ για να στείλουν μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ και να μην καταγραφούν στα ποσοστά της ΔΑΠ, αλλά ξεχωριστά. Παρόλα αυτά, η ΔΑΠ διεκδικεί και εφέτος την πρωτιά.

Η πάλαι ποτέ ισχυρή ΠΑΣΠ, είναι εδώ και λίγα χρόνια αποδυναμωμένη, ενώ η παράταξη που παραμένει ενωμένη, κατέλαβε πέρυσι τη δεύτερη θεση και διεκδικεί και εφέτος άνοδο, ειναι η Πανσπουδαστική ΚΣ που στηρίζεται απο το ΚΚΕ -και σε κάποιες σχολές καταγράφεται και ως Μετωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

Οι κάλπες θα κλείσουν αργά το απόγευμα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ.