Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε την Κυριακή το πρωί το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «Ovation of the Seas» της εταιρείας Royal Caribbean, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου!

Το Ovation, ζυγίζει 168.666 τόνους εχει μήκος 348 μέτρα, με χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πληρώματος, εκτείνεται σε 18 καταστρώματα και διαθέτει 2.091 καμπίνες!

Tο «Ovation of the Seas», που διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης, ενώ η κατασκευή του στοίχισε πάνω από 1 δις δολάρια, υποδέχθηκε η διοίκηση του ΟΛΠ παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, του εκπροσώπου της Royal Caribbean στην Ελλάδα κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλου και άλλων εκπροσώπων της κρουαζιέρας.
Το πλοίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας για την αγορά κυρίως της Απω Ανατολής και της Κίνας. Μεταξύ άλλων διαθέτει κινεζικά καταστήματα τροφίμων, ρομπότ μπάρμαν που μπορεί να παραγγέλνει ο επιβάτης το ποτό του από το τάμπλετ, καθώς και μια γυάλινη «κάψουλα», που υψώνεται 300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει θέα 360 μοιρών από ψηλά στους περισσότερους επιβάτες.
Επίσης, διαθέτει προσομοιωτή για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Το νεότερο πλοίο της εταιρείας κρουαζιέρας Royal Caribbean προσφέρει, επίσης, εμπειρίες ψυχαγωγίας στους μικρούς επισκέπτες του, με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εμπεριέχουν δημοφιλείς χαρακτήρες ταινιών της DreamWorks Animation.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις τελευταίες ταινίες της DreamWorks Animation στον κινηματογράφο του πλοίου ή στο ειδικό τηλεοπτικό κανάλι της DreamWorks στην καμπίνα τους.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 18 εστιατόρια , εικονικές καμπίνες με μπαλκόνι και εσωτερικά καταλύματα που διαθέτουν μεγάλες ψηφιακές οθόνες διασφαλίζοντας ότι κάθε δωμάτιο έχει θέα.
Πριν από λίγες μέρες είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «CARNIVAL VISTA» μήκους 324 μέτρων με 3.700 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα
Το συγκεκριμένο πλοίο θα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων του στη Μεσόγειο και θα προσεγγίσει πέντε φορές το λιμάνι με περίπου 50.000 επιβάτες.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, προκειμένου εξυπηρετούνται οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχουν υλοποιηθεί μια σειρά έργων-παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής, απαραίτητων για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος.
Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και κυρίως:
* Τη δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.
* Τη διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και ελέγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.

* Τη δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).