H Ντόρα μπορεί να περπατήσει και πάλι. Τεχνητό μέλος τοποθετήθηκε στην 18χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία – που μέχρι πρότινος μετακινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς λόγω του πολέμου στη Συρία είναι ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι.

Πρόκειται για το κορίτσι από τη Συρία που εδώ και μερικές ημέρες φιλοξενείται μαζί με την οικογένειά του στον ξενώνα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) στα Κάτω Πατήσια όπως είχαν γράψει τα ΝΕΑ σε σχετικό ρεπορτάζ προ ημερών. Το πρόσθετο μέλος τοποθετήθηκε μετά από ενέργειες του ΠΑΣΠΑ και τη δωρεά της εταιρείας – μονάδας προσθετικής και ορθωτικής αποκατάστασης Chronopoulos Rehabilitation Center. Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Σοφοκλής Αλέπης «όταν υπάρχει θέληση και δυνατές συνέργειες, τα πάντα είναι εφικτά και το χαμόγελο επιστρέφει» προσθέτοντας με ικανοποίηση ότι πλέον η Ντόρα είναι αυτόνομη. Ευχαρίστησε μάλιστα θερμά την εταιρεία και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Χρονόπουλο για την απόφασή του να προχωρήσει στη δωρεά του τεχνητού μέλους.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του τμήματος προσθετικής – ορθωτικής της εταιρείας Δημήτρης Χρονόπουλος σημείωσε πως όταν ενημερώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών για την περίπτωση της νεαρής Ντόρας αποφάσισε μέσα από την καρδιά του να προχωρήσει στη δωρεά του τεχνητού μέλους. Όπως συμπλήρωσε ο κ.Χρονόπουλος η Ντόρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να κάνει τα πρώτα της βήματα με το τεχνητό μέλος και αυτό το διάστημα γίνονται συνεχείς δοκιμές για να διαπιστωθεί η καλή εφαρμογή του τεχνητού άκρου.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, τον τελευταίο χρόνο, εντοπίζει πρόσφυγες με αναπηρία που βρίσκονται στους καταυλισμούς και τα κέντρα φιλοξενίας και τους μεταφέρει στον ξενώνα που διαθέτει για να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Μάλιστα, ο Σύλλογος είχε διαπιστώσει πως στους καταυλισμούς υπάρχουν και αρκετοί πρόσφυγες με πολύ βαριές αναπηρίες που χρειάζονται ειδική νοσηλεία και περίθαλψη. Γι’ αυτό και είχε κάνει έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να φτιάξει μία επιτροπή για να βρει και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που περνούν δύσκολες ώρες.