H Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, θα ανάψει τον βωμό κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στον δήμο Θεσσαλονίκης, στις 23 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στο χώρο του Λευκού Πύργου.

Θα ακολουθήσει άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016» και έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων.

Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στο Λευκό Πύργο και στις 9 το πρωί της Κυριακής , θα αναχωρήσει με προορισμό το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.

Επόμενος σταθμός της φλόγας θα είναι η Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας) στην 4η Δημοτική Κοινότητα, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής και παράλληλες εκδηλώσεις.