Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του δήμαρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπένγκα και ζητούν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αφεθούν ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες από την Εγνατία. Μεταξύ αυτών είναι δύο Ισπανίδες οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη ΜΚΟ, ένας Γερμανός και δύο Ελληνες.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην Εγνατία οδό κατά την διάρκεια αστυνομικής επέμβασης για να ανοίξει ο δρόμος που είχε καταληφθεί από πρόσφυγες –μετανάστες.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από μετανάστες και πρόσφυγες που αντιδρούσαν. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια της επέμβασης –απομάκρυνσης προχώρησε σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Πρόσφυγες και μετανάστες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά.

Πριν την αστυνομική επέμβαση ,έγιναν διαπραγματεύσεις με πρόσφυγες οι οποίοι υπέβαλαν τα αιτήματα τους.

Με την επέμβαση της αστυνομίας άνοιξε ο δρόμος και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Λίγο αργότερα, πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.