Πάνω από 5.300 κρατούνται στα νησιά

Ξεκινά τη Δευτέρα η επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2016 10:25 |
Ξεκινά τη Δευτέρα η επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία
epa05190550 Migrants and refugees from Pakistan who arrived at the Greek island of Lesvos, wait at the port of Mytilini, Lesvos island, 02 March 2016. The group of 150 migrants from Pakistan are going to be deported to Turkey on Thursday. Migration restrictions along the so-called Balkan route, the main path for migrants and refugees from the Middle East to EU countries, have trapped thousands of migrants in Greece causing a humanitarian crisis. EPA/PANAGIOTIS BALASKAS (File: 16340619.jpg )

Τη Δευτέρα ξεκινά η επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία, την ώρα που πάνω από 5.300 πρόσφυγες βρίσκονται υπό κράτηση στα hotspots των νησιών και συγκεκριμένα της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Κριστιάνε Βιρτς, για να τηρηθεί η ημερομηνία αυτή θα πρέπει προηγουμένως να υλοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 51.393 πρόσφυγες.

Εξ αυτών οι 14.960 είναι στην Αττική και οι 28.451 στη βόρεια Ελλάδα. Στην Ειδομένη παραμένουν 11.324 πρόσφυγες και στο λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για 5.750.

2
geo
02/04/2016 08:07
Ελάτε να γελάσουμε... Η Ελλάδα δυστιχως έχει γίνει ένα μπάχαλο, καλα-καλα πόσους ελληνες έχει δεν ξέρουμε αλλα για λαθρομετανάστες, πρόσφυγες, κλπ ξέρουμε καθημερινά τον ακριβή αριθμό. ( οπως οι πίνακες στο χρηματιστήριο ) Θα ήθελα πολυ να ξέρω πως και ποιος τους μετράει. Υπάρχουν παρά πολλοί που έχουν αγορασμένα χαρτιά απο διάφορες μαφίες. Αλλοι που δεν ειναι σωστά γραμμένοι... Μήπως οι αριθμοί αυτοί που ανεβοκατεβαίνουν στις εφημερίδες καθημερινά ειναι για την ΕΕ και τον ΟΗΕ για να παίρνουν το παραδάκι ;;;φυσικά η Ελλάδα καθημερινά λαμβάνει ένα ποσό για κάθε άτομο, που πανε αυτα τα λεφτά και πιες ΜΚΟ λαμβάνουν τι; Τ άφησαν να γίνουν μπάχαλο για να γίνει ο χορός των εκατομμύριων ανεξέλεγκτα, θέλω να δω και ποσα λεφτά παίρνει και η ΜΚΟ γιατροί του κόσμου του Κου Υπουργου... Φυσικά υπάρχουν και τα λαμόγια για διαμέρισματα και ξενοδοχεία ... Α! Και μην ξεχάσω, απο τον Δεκέμβριο 2015 θα μπορούν τα αλλα λαμόγια να πάρουν αναδρομικά πίσω τον ΦΠΑ για προσφορές ...δηλαδή κάνω δωρεά ένα και περνώ βεβαίωση για εκατό, ποιος τα μέτρησε ;
bruidsjonker
01/04/2016 08:29
Πρωταπριλιά σήμερα έτσι ?