Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήναςπαραπέμπονται να δικαστούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, μεταξύ άλλων για πλαστογραφίαμετάχρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσίου οφέλους, ηοποία προκάλεσε ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Το συμβουλιο εφετών με το υπ¨αριθμ 430/16 βουλευμά του παραπέμπειτρεις κατηγορούμενους ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση της κ.ΜαρίαςΓκανέ

Η έρευνα στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όµιλο ΙΕΚ Ξυνή ξεκίνησε τονΑπρίλιο του 2010 από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου µε αφορµή πόρισµατης ∆ιεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραµµατείας ΚοινωνικώνΑσφαλίσεων (ΓΓΚΑ).

Οι ελεγκτές, διαπίστωσαν ότι ο όµιλος εµφάνιζεβεβαιώσεις «µη οφειλών ασφαλιστικής ενηµερότητας» που ήταν τελικώς

πλαστές και µάλιστα υπογράφονταν από δήθεν «υπαλλήλους» του ΙΚΑ

Δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, πληρεξούσιου δικηγόρου των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

«Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ για πολλές δεκαετίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση σε χιλιάδες σπουδαστές, οι οποίοι στελεχώνουν – τώρα – νευραλγικούς τομείς της παραγωγικής οικονομίας της χώρας.

Ανταγωνιστικά ΙΕΚ, τα οποία έχουν σχέσεις με ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε., συστηματικά μας λοιδωρούν, μη διστάζοντας να χρησιμοποιούν παρανόμως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (δικαστικά βουλεύματα, εισαγγελικές προτάσεις), με σκοπόν να πλήξουν την άριστη φήμη στην ελληνική κοινωνία των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με προφανή στόχευση την «πειρατεία» σε βάρος των σπουδαστών μας.

Με την παρούσα ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τους σπουδαστές, τους γονείς και τους συμπολίτες μας ότι το βούλευμα το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα αφορά την εταιρεία «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΕ» και ουδεμία σχέση έχει με τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η Δικαιοσύνη, τις δύο φορές που ασχολήθηκε με υποθέσεις των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, υπήρξε αθωωτική, διαψεύδοντας την μαύρη προπαγάνδα των ανταγωνιστών μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με την εταιρεία «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ», γιατί τα στοιχεία κονιορτοποιούν τις ενδείξεις του βουλεύματος».