Μέχρι τις 28 Μαρτίου συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οιδικηγόροι όλης της χώρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των ΔικηγορικώνΣυλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, στα γραφεία τουΔικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για το ασφαλιστικό, αποφάσισε τηνσυνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 28Μαρτίου 2016 και την σύγκληση νέας Συντονιστικής Επιτροπής, την

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχειανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος γιααυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-ΕλευθέρωνΕπαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης καιελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.

Αναμένεται από τηνκυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικώνπροτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελόμενων αλλαγώνστο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρωεπιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων.

Ζητεί επίσης νακαθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκέςδιατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσουςέχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.