Ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος εξελέγη νέος μητροπολίτης Καρπενησίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2016 13:35 |
Ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος εξελέγη νέος μητροπολίτης Καρπενησίου
Ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος (Φωτό: Eurokinissi)

Ο 53χρονος αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος - β΄γραμματέας, πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου έως σήμερα - εξελέγη νέος μητροπολίτης Καρπενησίου με 62 ψήφους από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Προηγήθηκε η κατάρτιση του τριπροσώπου κατά το οποίο εξελέγησαν οι Αρχιμανδρίτες Γεώργιος Ρέμπελος κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με ψήφους 63, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με ψήφους 34 και ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας με ψήφους 15.

Ο Γεώργιος Ρέμπελος είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1988 έως το 1995 είχε εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία της Χαλκίδος. Από το 2008 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών.

Ο Γεώργιος Ρέμπελος διαδέχεται τον μέχρι πρότινος μητροπολίτη Καρπενησίου Νικόλαο, ο οποίος είχε παραιτηθεί προ ημερών.Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φεβρουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Νικόλαου και είχε εκφράσει την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος θα είναι ο δεύτερος Επίσκοπος στην ιστορία της Μητροπόλεως, η οποία ιδρύθηκε το 1979.

2
ason
13/03/2016 17:40
Εγώ γνώριζα, ότι οι μητροπολίτες είναι ισόβιοι, και αντικαθίστανται από νόν, όταν ο προηγούμενος ......κοιμηθεί! Τώρα θα πληρώνωμε τον νέον, και θα πληρώνωμε σύνταξη στον παλιό! Τσίπρα, που είναι ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος? Βέβαια αυτό είναι το μικρότερο από τα τεράστια ψέματα που μας πούλησες !
προσφυγας
15/03/2016 12:00
Εσυ δηλ πιστευεις οτι αν δεν συναινουσε η εκκλησια των δεσποταδων θα εκανε κυβερνηση το νεο πασοκ?