Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Γιούνκερ για να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2016 15:23 |
Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Γιούνκερ για να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες
Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα στείλει η Ιερά Σύνοδος (Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EURPOKINISSI)

Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την οποία θα του ζητά να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες πρόκειται να στείλει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την απόφαση πήρε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) στη συνεδρίασή της. Ταυτόχρονα η Εκκλησία θα ζητήσει η Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη στη χώρα μας. Ανάλογες επιστολές θα στείλει η Εκκλησία στοσ Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τους Αρχηγούς Εκκλησιών.

Όπως τονίζει η ΔΙΣ στην ανακοίνωσή της «η Ιερά Σύνοδος παρατηρούσα με θλίψη τα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων, τα οποία κατακλύζουν τη μικρή μας χώρα, επιθυμεί να απευθύνει έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ώστε αφ' ενός μεν να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους».

Στην ίδια ανακοίνωση η Εκκλησία της Ελλάδος αναφέρει πως καταθέτει την πρόθεσή της να συνεχίσει να βοηθά συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. «Το έπραξε συνειδητά σε όλη τη δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του λαού μας το επιτρέπουν. Δηλώνει όμως, ότι κατανοούσα τη σχετική θέση της Ελληνικής Πολιτείας, θεωρεί πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών».


9
Εκτωρ
04/03/2016 10:23
Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υποστηριχτούν κάποιοι άνθρωποι. Οι πρόσφυγες. Μήπως ζήτησε βοήθεια για τον εαυτό της; Μήπως ζήτησε από Ελληνες να βοηθήσουν; Ολοι όμως οι παρακάτω αναγνώστες έτρεξαν να προλάβουν να εκφράσουν την αντίθεση τους! Εχουν αυτοί οι αναγνώστες να προτείνουν κάποιον άλλον τρόπο βοήθειας και υποστήριξης αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων; Εχουν ποτέ τους βοηθήσει οι ίδιοι κάποιον άνθρωπο; Τους βολεύει φαίνεται τον ηθικό μηδενισμό τους να τον καλύπτουν με ανώνυμες κριτικές για όποιον προσπαθεί να μην καταντήσει η Ελλάδα να σκέπτεται όπως αυτοί.
GPP
02/03/2016 08:38
Δεν θα την λάβει υπόψη του ο κος Γιούνκερ και κανένας από την ευρωπαϊκή επιτροπή,διότι απλά η εκκλησία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κατεστημένο ,είναι χωρισμένη από την πολιτεία και δεν επεμβαίνει σε αυτήν !! άδικα , εάν,εν τω μεταξύ , δεν έχετε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο, αρχίστε να πλέκετε "πλεκτά" για να σας περνάει και η ώρα !!!
ΓΙΑΝΝΗΣ 48
01/03/2016 23:40
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ<<Όταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ' αυτού, τότε θέλει καθήσει επί του θρόνου της δόξης αυτού, και θέλουσι συναχθή έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη, και θέλει χωρίσει αυτούς απ' αλλήλων, καθώς ο ποιμήν χωρίζει τα πρόβατα από των εριφίων, και θέλει στήσει τα μεν πρόβατα εκ δεξιών αυτού, τα δε ερίφια εξ αριστερών. Τότε ο Βασιλεύς θέλει ειπεί προς τους εκ δεξιών αυτού· Έλθετε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην εις εσάς βασιλείαν από καταβολής κόσμου. Διότι επείνασα, και μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα, και με εποτίσατε, ξένος ήμην, και με εφιλοξενήσατε, γυμνός, και με ενεδύσατε, ησθένησα, και με επεσκέφθητε, εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς εμέ. Τότε θέλουσιν αποκριθή προς αυτόν οι δίκαιοι, λέγοντες· Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα και εθρέψαμεν, ή διψώντα και εποτίσαμεν; πότε δε σε είδομεν ξένον και εφιλοξενήσαμεν, ή γυμνόν και ενεδύσαμεν; πότε δε σε είδομεν ασθενή ή εν φυλακή και ήλθομεν προς σε; Και αποκριθείς ο Βασιλεύς θέλει ειπεί προς αυτούς· Αληθώς σας λέγω, καθ' όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε.>>(Ματθαίος 25:31-40)
SPIRO SPERO
03/03/2016 16:18
TRELLA MEGATONWN,NA PWS EXEI KATANTHSEI TON KOSMO H KLIKA TWN KORAKWN ME THN OR8OVLAKEIA TOUS,MILANE ME OURANIES NERAIDES KSWTIKA KAI LOIPA ANUPARKTA TERATA, DIA DIAXWRISMO TWN KAKWN ERIFIWN APO TA KALA PROVATA
GPP
02/03/2016 12:06
Συγγνώμη αυτά που λες τα πιστεύεις ? Δηλαδή με άλλα λόγια όλοι οι Δεξιοί είναι ευλογιμένοι , Αλήθεια ; και η Χρυσή Αυγή επίσης ;;
ADM
01/03/2016 15:53
RETALIA VRWMIKA KANETE OTI VOH8ATE ESEIS TOUS PROSFUGES POU TO MONO POU KSERETE EINAI NA TA PERNETE APO TOUS PANTES,OI DWRAIES EINAI TWN ELLHNWN KAI ESEIS APLWS KANETE TOUS KOUVARDADES OTI VGHKAN APO THN TSEPH SAS
Ιερομόναχος Μάρκος
01/03/2016 23:44
Ειτε είναι είτε δεν είναι ρετάλια ένα είναι παναληθές ότι συμβουλεύουν να μην επιδίδεσαι στην πορνεία κι αυτό σε κάνει να τους μισείς! Σε λίγο όμως θα οδηγηθείς στον εντολέα του μη αμαρτάνειν, Ιησού Χριστό, το μόνο αληθινό Θεό κι εκεί δε θα σε πάρει να τον αποκαλέσεις ρετάλι! Με την αιωνιότητα εξυπνάδες δεν μας παίρνει! Κόψε το σεξ αλλιώς θα κολαστείς αιώνια!
ADM
04/03/2016 20:53
PAPA MOU ME KOLASES MOU 8UMISES TO SEX KAI TWRA EXW PROVLHMA DEN UPARXEI TIPOTE TRGURW,ESU POU KSEREIS APO APOXH TI PREPEI NA KANW,MHPWS MERIKES PROSEUXES STON TAMPOULARH 8A VOH8HSOUN THN KATASTASH MEXRI NA ARXISW TA PUSH UPS?
Κώστας Θωμάς
02/03/2016 05:40
Ο άνθρωπος πάντα ήθελε να πει στον επίγειο αντιπρόσωπο του Ιησού ότι όλοι είναι ρετάλια ρεμάλια και πολλά άλλα, αλλά υπήρχε η Βασιλική χωροφυλακή και η Μακρόνησος, σήμερα, thanks to the web ο καθένας βλέπει ότι δεν είναι μόνος του στη μάχη για την πνευματική Ελευθερία άλλα είναι μέλος μιας σιωπηλής πλειοψηφίας την οποία ακόμα χειραγωγεί το ράσο με τη βοήθεια των αγράμματων και αμόρφωτων μαζών. Είναι λίγος ο χρόνος που ο άνθρωπος ανακάλυψε ότι δεν είναι μόνος αλλά η πρόοδος είναι εκπληκτική, έχετε το πολύ άλλες δυο γενεές να φοβερίζετε με τον “εντολέα του μη αμαρτάνει”. Στη κοινωνία μας δεν πράττουμε αμαρτίες, αν κάνουμε κάποιο έγκλημα υπάρχουν νόμοι να τιμωρήσουν τον εγκληματία και όχι Ιησούς να δώσει άφεση αμαρτιών δίχως να αναφέρει το θύμα της “αμαρτίας” Το ότι ο Ιησούς ενδιαφέρεται μόνο για τη ψυχή του αμαρτωλού (εγκληματία) χωρίς ποτέ να αναφέρει το θύμα κάνει τον Ιησού αρχή νονό της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης. Αυτός είναι ο εντολέας του μη αμαρτάνει με τον οποίο μας φοβερίζεις; αν ναι είσαι ποιο ανήθικος και από τον Ιησού.