Μια ιδιαίτερα ύποπτη υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας οπλισμού – όπλα, σφαίρες και εκρηκτικά διερευνά το Λιμενικό μετά τον εντοπισμό φορτηγού πλοίου το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Σούδας.

Το φορτηγό πλοίο Trader έχει σημαία Τόνγκο και εντεκαμελές πλήρωμα από έξι υπήκοους Συρίας, τέσσερις υπήκοους Ινδίας και έναν από το Λίβανο.

Το φορτηγό πλοίο είχε προορισμό το Λίβανο ακινητοποιήθηκε μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου να ελεγχθεί για το φορτίο του.

Το συγκεκριμένο πλοίο ,φαίνεται να μετέφερε νόμιμο φορτίο όπλων, ωστόσο ελέγχεται η νομιμότητα των συνοδευτικών εγγράφων καθώς και αν π αριθμός του οπλισμού ανταποκρίνεται σε αυτόν που αναφέρεται στα δηλωτικά –παραστατικά έγγραφα.

Ο αριθμός των όπλων και πυρομαχικών που έχουν βρεθεί από τις έρευνες που ξεκίνησαν από το πρωϊ της Κυριακής είναι ιδιαίτερα μεγάλος γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές.

Το φορτηγό πλοίο μετέφερε έξι κοντεϊνερ εκ των οποίων το ένα φαίνεται ότι περιείχε φορτίο οπλισμού . Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλα τα κοντεϊνερ για να διαπιστωθεί τι περιέχουν. Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται το ένα κοντεϊνερ το οποίο θεωρείται ύποπτο και γίνεται λεπτομερής έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από τα όπλα και τα πυρομαχικά έχουν νόμιμα παραστατικά μεταφοράς και ποια όχι.