Να απορριφθεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ο Λεμούσιας, προτείνει η αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2016 19:03 |
Να απορριφθεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ο Λεμούσιας, προτείνει η αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών
Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης ΛεμούσιαςΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να απορριφθεί η νέα αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, εισηγείται η αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών Σπυριδούλα Σταυράτη.

Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υφ' όρον απόλυσή του από τις φυλακές, όπως προβλέπεται από το «νόμο Παρασκευόπουλου», τις ευεργετικές διατάξεις του οποίου επικαλείται ο Μ. Λεμούσιας.

Κατά συνέπεια προτείνει την απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος, το οποίο θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο, πριν εκδοθεί το βούλευμα.

Στην νέα αίτησή του, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου προσκόμισε πιστοποίηση αναπηρίας 55%, γνωμάτευση την οποία υπογράφει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Παρόμοιο αίτημα είχε υποβάλει ο ίδιος πριν από λίγους μήνες, αλλά απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τότε η αίτηση συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας 86% του ΚΕΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Λεμούσιας κρατείται από τον Ιούνιο του 2011 στις φυλακές Διαβατών, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών.

1
Το έμαθαν όλοι το κόλπο
18/02/2016 19:17
Άλα κουστουμιά ο Λεμούσιας! Καλοφάγωτα ρε! Εσύ δεν έπαθες την καρδιά σου όπως ο άλλος, ο ελαφροχέρης φτερωτός; Το 55% της αναπηρίας τι ήταν; "Ήμουν ηλίθιος κ. πρόεδρε που με πιάσατε"; Ο Παπαγεωργόπουλος έκανε τη Μάρθα Βούρτση στο κλάμα, μέχρι και την καρδιά του έπαθε ο "ατσαλάκωτος" και κατάντησε σαν τσαλακωμένη σερπαντίνα για τα καρναβάλια. Γελοίος λαμόγιος.