Ποινική δίωξη κατά εφοριακού για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2016 18:48 |
Ποινική δίωξη κατά εφοριακού για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου αλλά και για ψευδή βεβαίωση άσκησε η εισαγγελία Διαφθοράς μετά από προκαταρκτική εξέταση, σε βάρος υπαλλήλου της ΔΟΥ Χολαργού.

Μετα την αποκαλυψη της υποθεσης η εφοριακος παραδέχθηκε την πράξη της την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε ωστόσο τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της,ενω ή έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή κατα της διαφθοράς.

Η εφοριακός ασκούσε τα καθήκοντά της ταμία-διαχειρίστριας από το 2013

Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.

Για να ξεκινήσει ο έλεγχος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ήτοι της 16 Νοεμβρίου του 2013.

Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μικρότερο, και υπεύθυνη ως εκ της ιδιότητάς της ήταν η εφοριακός.

Μάλιστα για να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

3
gemini
17/02/2016 12:58
Καλα βρε παιδιά μην φωνάζετε ! επέστρεψε 5 δημόσιος υπάλληλος ηταν,ειχε οικονομικά προβλήματα,δεν πειράζει,δεν ειναι σαν τους αλλους,θα πάει πειθαρχικό,θα κάνει ενστανση,η επιτροπή αποτελείται κατα πλειοψηφία απο συναδέλφους ή ευνοικά κείμενους και ολά καλά ,ας μην ξεχνάμε οτι τα ελλείματα τα πληρώνουμε ολοι εμείς άμ
THEO
17/02/2016 11:16
"Μέχρι τότε ωστόσο τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της" Καταλάβατε γιατί όλοι θέλουν να διορισθούν στο ΑΣΦΑΛΕΣ δημόσιο όπου υπάρχει ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ; Διότι ο κάθε κλέφτης και απατεώνας ξέρει ότι θα πέσει στα μαλακά αφού οι ΕΔΕ γίνονται από εξ'ίσου φαύλους συνδικαλιστές που φροντίζουν "τα δικά μας παιδιά,που απλώς παραστράτησαν" και από άλλους 4 που φροντίζει ο κάθε υπουργός να βάζει μέσα στην επιτροπή.Και βεβαίως έως ότου ωριμάσει και τελεσιδικήσει,του αγίου Φούφουτου, θα παραμένει στη θεσούλα του λόγω Κατρούγκαλου.Σκέτο πανηγύρι δηλαδή! Κατά τα άλλα μας φταίνε οι κακοί ξένοι,οι μερκελιστές,τα κανάλια,ο Πρετεντέρης και η γάτα μου.
wolf
16/02/2016 21:30
O Βιsmarck ελεγε παντοτε , καλυτερα να εχεις καλους Δημοσιους Υπαλληλους , παρα καλους νομους ! Τι να τους κανεις τους καλους νομους οταν εχεις στις Δημοσιες Υπηρεσιες κλεφτρονια ? Την ρουφιανα , δεν εχει το Θεο της ! Εφαγε 341.000 Ευρω !