Ενα λεωφορείο το οποίο θα διέρχεται καθημερινά από σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών θα παρέχει ο ΟΑΣΑ.

Το λεωφορείο θα μετασκευαστεί και θα συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό, έτσι ώστε να περιλαμβάνει ντουζιέρα, χημική τουαλέτα και χώρο ιατρείου, για να είναι δυνατή η επί τόπου περίθαλψη και φροντίδα των αστέγων.

Θα κινείται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ενδεικτικά θα διέρχεται από κέντρο της Αθήνας (Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, κλπ.), Αχαρνών, Πειραιά (λιμάνι), Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ, κλπ.

Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων, κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα.

Θα σχεδιαστούν, επίσης, τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Αναστάσιος Ταστάνης δήλωσε ότι, η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους αστέγους, την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, επεκτεινόμενες σταδιακά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού.