Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΕΣΗΕΑ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, σημειώνει ότι η εσπευσμένη επιδίωξη της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού κλάδου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, επίσης, αναφέρει ότι είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης ΜΜΕ, επιμένοντας στη θεσμοθέτηση κανόνων διαφάνειας και διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατοχύρωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αντιδράσεις για την επίμαχη τροπολογία εξέφρασε και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, η οποία επιχειρείται από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση με αυταρχικό τρόπο, σημειώνει κλείνοντας η ανακοίνωση, παίρνει τον ρόλο από την ανεξάρτητη Αρχή (σ.σ. το ΕΣΡ) για να κάνει «παιχνίδια εξουσίας» με όρους αδιαφάνειας. Τους προβληματισμούς τους πάντως θα αναπτύξουν σήμερα εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.