Εκτενή αναφορά στην αποστολή αντιπροσωπείας του, όπως αναφέρει, στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια μετά από πρόσκληση κάνει ο ιστότοπος του γερμανικού νεοναζιστικού «Τρίτου Δρόμου», σημειώνει την παρουσία της αντιπροσωπείας στην εκδήλωση και τη συνάντηση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η αντιπροσωπεία του γερμανικού Τρίτου Δρόμου ανέβηκε με πανό και σημαίες στην Πνύκα, με φόντο την Ακρόπολη.

Οι γερμανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης του εξτρεμισμού (BfV) κατατάσσουν το μικρό κόμμα του «Τρίτου Δρόμου» (Der III. Weg) στις ακροδεξιές ομάδες και αναφέρει πως, έχοντας σχηματιστεί ως κομματική οργάνωση από την εν τω μεταξύ εκτός νόμου νεοναζιστική ομάδα FNS, είναι «αυτήν την στιγμή το κύριο νεοναζιστικό κόμμα στη Βαυαρία».

Στην ιστοσελίδα του, το Τρίτο Κόμμα παρουσιάζει το ταξίδι της αντιπροσωπείας του στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στο τέλος Ιανουαρίου, λέγοντας πως στελέχη από την 40μελή αντιπροσωπεία του είχαν την ευκαιρία να «προσωπικής συνομιλίας» με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στη δε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. «Σε μία θάλασσα με ελληνικές σημαίες και σημαίες της Χρυσής Αυγής, ανέμισαν και οι σημαίες του Τρίτου Δρόμου» τονίζουν.

Το κόμμα σημειώνει ότι επίσης επισκέφθηκε και την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά στη συνέχεια και το νεκροταφείο στο Διόνυσο (Ραμπεντόζα), όπου είναι θαμμένοι «Γερμανοί στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά στον Πρώτο και στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». «Μέλος της γερμανικής αντιπροσωπείας βρήκε στο νεκροταφείο και τον τάφο ενός προπάππου του» σημειώνει η παρουσίαση της αποστολής.