Μέχρι τις 30 Απριλίου 2016 θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αξίας 1,20 ευρώ, που έχει στην κατοχή του το επιβατικό κοινό.

Επίσης, όπως επισημαίνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, οι ετήσιες και οι εξαμηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ με τις παλιές τιμές, θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά μέχρι τη λήξη τους, ενώ καταργείται το «7ήμερο εισιτήριο του Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ.

Στους δικαιούχους ελεύθερης μετακίνησης προστίθεται η κατηγορία των ανέργων (των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ), οι οποίοι έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση στα συγκοινωνιακά μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ.
Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει ότι η μετακίνηση των επιβατών με ένα συγκοινωνιακό μέσο, αν για οποιονδήποτε λόγο ξεπεράσει το χρονικό διάστημα των 90 λεπτών, το εισιτήριο των 1,40 ευρώ θα ισχύει κανονικά ως την ολοκλήρωση της διαδρομής.
Υπενθυμίζεται ότι, η νέα τιμολογιακή πολιτική των Συγκοινωνιών Αθηνών, που εφαρμόζεται από σήμερα 1 Φεβρουαρίου, αφορά όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, καθώς και του προαστιακού σιδηρόδρομου στην αστική ζώνη.

Έτσι, το ενιαίο εισιτήριο, αξίας 1,40 ευρώ (0,60 ευρώ μειωμένο) και διάρκειας 90 λεπτών από την επικύρωσή του, έχει ισχύ σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί, όπως και στον προαστιακό σιδηρόδρομο στον άξονα Πειραιάς – ΣΚΑ- Μαγούλα -Κορωπί.

Εξάλλου, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει ότι το ημερήσιο εισιτήριο, αξίας 4,50 ευρώ, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα (ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και προαστιακός), για 24 ώρες από την επικύρωσή του, δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου, ενώ ισχύει για την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της ΟΣΥ.
Το εισιτήριο των πέντε ημερών, αξίας 9 ευρώ, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα, για πέντε πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του, δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της ΟΣΥ.

Επίσης, η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 330 ευρώ (165 ευρώ μειωμένη), δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της ΟΣΥ.

Οι μηνιαίες και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, με τα αντίστοιχα κουπόνια τους, πλέον διακινούνται και διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και από τον ΟΑΣΑ και όχι μέσω τρίτων.