Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία απόκτησης και διάθεσης γης (απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες), που παρατηρούνται στα έργα των πέντε αυτοκινητοδρόμων και το Μετρό Θεσσαλονίκης απασχόλησαν μεταξύ άλλων την τρίτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον συντονιστή υπουργό Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στα έργα των πέντε αυτοκινητοδρόμων και στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η Διυπουργική Επιτροπή έκανε δεκτές τις προτάσεις της Τεχνικής Επιτροπής που αφορούν διοικητικές και νομοθετικές πράξεις, οι οποίες θα εγγυηθούν την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των έργων.

Ακόμη, έγινε εκτενής ενημέρωση για την πρόοδο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης σχετικά με το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Επιτροπή επιμένει στην ανάγκη να ικανοποιηθούν οι τέσσερις όροι που έχει θέσει στους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση.

Σχετικά με τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπατών-Αρτέμιδας παρουσιάστηκε ο Οδικός Χάρτης των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση των έργων στη θέση «Πλατύ Χωράφι».