Με τον δήμαρχο της Άγκυρας, Veysel Tiryaki , συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος που λειτουργούν θεσμικά οι δήμοι στην Τουρκία και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης που ακολουθούν, μέσω συγκεκριμένων πολιτικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Omer Doganay.

Συμφωνήθηκε η σύσταση τεχνικών κλιμακίων με τη συμμετοχή μελών από τις Κεντρικές Ενώσεις Δήμων των δύο χωρών με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, όπως και εξειδίκευσης θεμάτων συνεργασίας. Ακόμη, επισημοποιήθηκε η απόφαση διεξαγωγής κοινού συνεδρίου από τις ΚΕΔ των δύο χωρών.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας κ. Bayazit Ilhan στην Άγκυρα.

Όλες οι συναντήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία Κυριάκου Λουκάκη, καθώς και του Έλληνα πρόξενου Δημήτρη Σοφού.