Μυτιλήνη: Με αρκετές παραβάσεις λειτουργούν οι καταυλισμοί για πρόσφυγες που έχουν στηθεί από ΜΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2016 14:58 |
Μυτιλήνη: Με αρκετές παραβάσεις λειτουργούν οι καταυλισμοί  για πρόσφυγες που έχουν στηθεί από ΜΚΟ

Χωρίς τις απαιτούμενες άδειες αλλά και με αρκετές παραβάσεις λειτουργούν οι καταυλισμοί για πρόσφυγες που έχουν στηθεί από μη Κυβερνητικές οργανώσεις στη βόρεια Λέσβο αλλά και αλλού σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λέσβου.
  
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ μετά από αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των κατασκευών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου και χρησιμοποιούνται για την υποδοχή προσφύγων είναι αυθαίρετες.
  
Δεν αποτελούν μάλιστα εξαίρεση καταυλισμοί που έχουν δημιουργηθεί από μεγάλες ΜΚΟ για τους οποίους έχουν ξοδευτεί και πολλά χρήματα.

Σύμφωνα πάντα με το ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βεβαιωθούν πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ έχουν ενημερωθεί και άλλες υπηρεσίες, όπως η Κτηματική Υπηρεσία για να εξετάσουν παραβάσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες διαβιβάστηκε αίτημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να ελεγχθούν οι κατασκευές για την υποδοχή των προσφύγων στην περιοχή Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου.

Σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις οι έλεγχοι της πολεοδομίας έδειξαν πως δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες άδειες για τις εγκαταστάσεις που έχουν αναπτυχθεί,ενώ δεν υπάρχει έστω ένα αίτημα από ΜΚΟ για αδειοδότηση όλων αυτών των εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις παρεμβάσεις δεν περιορίζονται σε πρόχειρες κατασκευές και αφορούν στη δημιουργία βόθρων, βαριές χωματουργικές εργασίες και κατασκευές οικίσκων οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Η πολεοδομία πάντως δεν είναι η μόνη υπηρεσία που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ήδη έχουν ενημερωθεί η Δασική Υπηρεσία αλλά και η Κτηματική Υπηρεσία. Από την τελευταία αναμένεται να εξεταστούν περιπτώσεις καταπάτησης αιγιαλού ιδιαίτερα στην περιοχή του Μολύβου.

Για το θέμα της συμπεριφοράς των ΜΚΟ στο νησί υπήρξε πρόσφατα επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Λέσβου από το Φορέα Τουρισμού Πολύβου και άλλους φορείς της περιοχής.

Σε απαντητική του επιστολή ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός συνιστά ψυχραιμία και αναφέρει πως τα μεμονωμένα περιστατικά δεν πρέπει να αμαυρώσουν την εικόνα της προσφοράς και της αλληλεγγύης που έχουν δείξει οι ενεργοί πολίτες.

Αναφορικά με τις αυθαιρεσίες που καταγγέλθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου τόνισε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και ό,τι έρχεται στην αντίληψη του Δήμου θα καταγγέλλεται, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

5
Μεγαλος Νταουλιέρης 12%
17/01/2016 19:11
Επιτέλους! Έτσι θα προχωρήσουμε και σε διχοτόμηση! Για να χτιστεί το Νεο Χαλιφάτο! Ευτυχώς δε που πήραν και 12% μίζα στην τελική τιμή πώλησης!
anti
17/01/2016 19:10
Oi kommounistes tou suriza metatrepoun tin dimokratia se xalifato
anti
17/01/2016 19:09
Oi romioi xexasan tin 500 xronon tourkokratia kai xanavazoun mesa ta triseggona ton othomanon turannon tous..xori gemise i ellada moggolikes fatses me tin agapi sto vlemma gia ton sunanthropo
Βαλκάνιο;
17/01/2016 17:04
Βασικά ΚΤΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ... ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΙΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πώς σας φαίνεται; ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΡΙΑ ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΤΕ . ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ;;; ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΙΧΘΕΙ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΟ Α. ΑΙΓΑΙΟ;
Βαλκάνιο;
17/01/2016 16:58
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΕΥΤΕΡΗ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ (Μαρωκινοι, Αλγερινοι, ΑΦΓΑΝΟΙ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΙ, ΣΟΜΑΛΟΙ, και αλλοι μουσουλμανιστανοι). Μπορεί η Ελλάδα και ο Ελληνικος λαος ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ;;;