Κοινές δράσεις για την ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελο του Παιδιού», θα υλοποιήσουν μέσα στο 2016 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και ο Οργανισμός.
Ήδη, ο ΔΑΑ τα τελευταία 14 χρόνια αποτελεί έναν από τους βασικότερους υποστηρικτές του «Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε ο πρόεδρός του κ. Κωστής Γιαννόπουλος στην παρουσίαση του προγράμματος των δράσεων που έγινε την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη άνοιξη θα διοργανωθεί ο «1ος Διαγωνισμός Τραβήγματος Αεροπλάνου» (1ο Plane Pull) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως εξήγησε η κ. ΙωάνναΠαπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκτου ΔΑΑ, οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα προσφέρουν χρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν και το μεγάλο «έπαθλο του διαγωνισμού».

Το προσωπικό κάθε μιας από τις αεροπορικές εταιρείες, θα «τραβήξει» το δικό του αεροπλάνο με ειδικό ιμάντα, ενώ το αεροπλάνο που θα πάει πιο μακριά θα «νικήσει»! Ωστόσο, τελικός αποδέκτης του χρηματικού επάθλου θα είναι το «Χαμόγελο».

Πέραν αυτού, ο ΔΑΑ για φέτος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στο «Χαμόγελο» το ποσό των 25.000 ευρώ. Ηδη, ο ΔΑΑ έχει «υιοθετήσει» κάποια από τα σπίτια του «Χαμόγελου» και τα στηρίζει οικονομικά με επισκευές, εξοπλισμό κ.λ.π, είπε ο κ. Γιαννόπουλος, αναφέροντας ως παράδειγμα την ανακαίνιση του «Σπιτιού του Καρέα» που έγινε το 2009 με χρήματα του αεροδρομίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών, ήδη λειτουργεί στο αεροδρόμιο με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού», αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς επιβάτες που περιμένουν τις πτήσεις τους.

«Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο, όπου στην αίθουσα των παιδιών υπάρχουν άνθρωποι, γιατί στα άλλα αεροδρόμια είναι απλώς ένας χώρος που τα παιδιά πηγαίνουν και παίζουν», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας πως η αίθουσα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά που η πτήση τους καθυστερεί, ή για εκείνα που έρχονται στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υποδεχτεί στο ΔΑΑ συνολικά 64.000 μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, ενώ μόνο μέσα στο 2015 απασχολήθηκαν δημιουργικά στους χώρους του αεροδρομίου 5.865 παιδιά.

Επίσης, από το 2010 λειτουργεί εντός του ΔΑΑ Disaster Recovery Area, που επιτρέπει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά «SOS 1056» και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά «116000», να μεταφερθούν εκεί εναλλακτικά, σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος που τις φιλοξενεί.

Ακόμα, το αεροδρόμιο της Αθήνας, είναι «πολύτιμος συνεργάτης του Amber Alert» από το 2008. Ο ΔΑΑ με το που θα λάβει κάποιο σήμα για εξαφάνιση παιδιού, ενημερώνει αμέσως το προσωπικό του μέσω μόνιτορ, με σκοπό να προληφθεί η παράνομη έξοδος από τη χώρα κάποιου παιδιού, ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Η προσφορά όσων δουλεύουν στο αεροδρόμιο είναι ανεκτίμητη, καθώς όλοι οι άνθρωποι του αεροδρομίου είναι συγχρόνως εθελοντές και μας βοηθούν σε ό,τι χρειαστούμε και κυρίως όταν έχουμε πρόβλημα μεταφορών με ασθενοφόρα», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.