Σούζαν Σάραντον: «Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2015 17:52 |
Σούζαν Σάραντον: «Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ όσο της αναλογεί»

«Μου είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί και δε νομίζω ότι αυτό είναι δίκαιο. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει πιο αποτελεσματική συνεργασία (σ.σ. με τις άλλες χώρες)». Αυτό δήλωσε η αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, βγαίνοντας από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, όπου έχουν εγκατασταθεί προσωρινά 450 πρόσφυγες.

«Δεν είμαι εδώ για να λύσω το θέμα», τόνισε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι ελληνικές οργανώσεις και οι άνθρωποι που έρχονται να βοηθήσουν - και από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο - κατάφεραν, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια, να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και πιστεύω ότι κάνουν το καλύτερο που μπορούν».

Με την επιστροφή της, αύριο, στις ΗΠΑ, η ηθοποιός, υπογράμμισε ότι, ως αμερικανίδα πολίτης, θα προσπαθήσει να καταστήσει σαφές ότι «πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση και όχι πολιτικό ζήτημα». «Οι Αμερικανοί πολίτες, θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό και ότι είναι και εκείνοι άνθρωποι», είπε. Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο θα επισκεφθεί και την Τουρκία, για να δει από κοντά και τα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων εκεί.

Η κ. Σάραντον, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί και τη Λέσβο για να δει από κοντά τις συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, έφτασε σήμερα αργά το μεσημέρι στο Ελληνικό μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Η αμερικανίδα ηθοποιός παρέμεινε στο χώρο περίπου μία ώρα, κατά την οποία μίλησε με τους πρόσφυγες, είδε την κουζίνα, τα συσσίτια και τα ιατρεία. «Κάναμε μια πολύ βαθιά και φιλική κουβέντα, στο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει σε μια ώρα, αλλά ήταν συνέχεια της κουβέντας που είχαμε στη Μυτιλήνη», είπε από τη μεριά του ο κ. Μουζάλας.

4
Λάκης
25/12/2015 20:55
Πράγματι η Ελλάδα έχει επωμισθεί όχι απλώς μεγαλύτερο βάρος απ'ότι της αναλογεί, αλλά πολλαπλάσιο βάρος απ'ότι της αναλογεί! Κι αυτό πρέπει να το λάβουν όλοι υπόψη τους όταν σχολιάζουν με τον πιό αρνητικό τρόπο. Ευχαριστούμε την κυρία Σάραντον που επισημαίνει την αλήθεια.
Βαλκάνιος
25/12/2015 19:45
Η Ελλάδα εσκεμμένα ανοιξε τα σύνορα της (αρα και της Ευρώπης) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ. Ετσι ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ 436.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΚΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, κλπ)

ΓΙΑΤΙ;;

ΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΠΟΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ; ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ! ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ...
ms
25/12/2015 19:08
Ma ti lete kura sarandon?kai emeis prosfuves eimastan !tora fasistes? Den paei etsi as erthoun oloi
bruidsjonker
25/12/2015 18:06
Ναι ,και πιο ποσοστό της αναλογεί κα Σάραντον ?? Μήπως απλά πρέπει να φυλάει τα σύνορα της ????