Παρέμβαση του Αγίου Ορους για το Σύμφωνο Συμβίωσης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2015 16:58 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/12/2015 17:25 |
Παρέμβαση του Αγίου Ορους για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στον υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, με την οποία ζητεί την αναβολή της ψήφισης της σχετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με το δίκτυο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr, οι αγιορείτες μοναχοί απευθύνουν θερμή παράκληση προς όλους τους βουλευτές για να αποτρέψουν την «επείγουσα» νομοθέτηση, για να εκφρασθεί επαρκώς η βούληση όλων των Ελλήνων.

Το κείμενο της επιστολής

«Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

» Διά του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ευχάς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Κοινότητος επί ταις επικειμέναις εορταίς των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

» Πληροφορηθέντες την πρωτοβουλίαν της Κυβερνήσεως περί της νομοθετήσεως του συμφώνου συμβιώσεως, με διακηρυσσόμενον στόχον την ισότητα και την προάσπισιν των ατομικών ελευθεριών, επιθυμούμεν όπως Σας μεταφέρομεν την ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας.

» Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου.

» Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.

» Παρακαλούμεν θερμώς να λάβητε υπ᾽ όψιν τα ανωτέρω ως φωνήν αγωνίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος δια την πορείαν αυτού του Τόπου, την τύχην του οποίου ενεπιστεύθη ο ελληνικός λαός εις την υμετέραν Κυβέρνησιν, και να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας.

» Η ανωτέρω θερμή παράκλησις των πατέρων του Αγίου Όρους διαβιβάζεται και εις όλα τα κόμματα και τους βουλευτάς της Βουλής των Ελλήνων, με την προσδοκίαν να συμβάλλουν, εντός των δυνατοτήτων των, εις την αποτροπήν της «επείγουσας» ταύτης νομοθετήσεως.

» Επί τούτοις, ευχόμενοι ολοθύμως ο ενανθρωπήσας Θεός χαρίσαι Υμίν ειρήνην και γαλήνην, εις δε το έργον Υμών βοήθειαν και ενίσχυσιν, διατελούμεν μετά τιμής».

7
Γιαννης Α., Μετσοβιτης
26/12/2015 09:51
Προς Αστερα Τριπολης: Ασε τους αγιους πατερες να ζουν σαν πιθηκοι, δικαιωμα τους. Το προβλημα ειναι οι ηλιθιοι που σου τσεκαρισαν τα ντσιλαικ τους. Φανατισμος, αμαθεια, ημιμαθεια και ηλιθιοτητα ειναι οι αρρωστιες των κατοικων της ψωροκωσταινας.
ΟΛΑΟΣ
24/12/2015 10:11
...καλημερα παιδακια δηλαδη τωρα που ψηφηστικε το συμφωνο συμβιωσεις των γκει ολοι οι γκει θα ειναι ευτυχισμενοι???.. πρεπει δηλαδη ο νομος να υπαρχει στο χαρτι για να ελθει η ευτυχια??? τοτε να βγαλουμε και εναν νομο που θα λεει οτι ειπε και ο παπας προ ημερων "εργασια,σπιτι γη καιΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για ολους" και ετσι ολοι θα αισθανομαστε χαρουμενοι που ειναι γραμενο δια νομου η εξασφαλιση αυτων που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ...ΑΝ ΟΙ ΓΚΕΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ...ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ [ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΨΗΟΥ] ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ...ΑΦΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΙΤ..ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΕΝΓΧΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΙΡΕΙ...ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΛΙΟ ΘΑ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ..ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΓΚΕΙ [ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ]..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ...ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΜΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΜΑ...
Αστερας Τριπολης
23/12/2015 11:36
Κακο πραγμα η ιερατικη σαπιλα. Ειδικα το Αγιον Ορος ειναι ενα κακοηθες καρκηνωμα το οποιο πρεπει να συντριβει με καθε μεσο.
Katina
22/12/2015 23:13
Nai na doume twra pou nomimopoiounte to tha kanei h ekklhsia pou einai tiga stis adelfes you xeiristou eidous.autes pou kritikaroun toys gay ektos ekklhsias.
Μέτρον άριστον
22/12/2015 18:22
Πολύ κακώς παρεμβαίνουν οι αγιορείτες στις υποθέσεις της πολιτείας. Ας κοιτάξουν τα δικά τους, και μαζί με αυτά και τα χάλια τους με τους δικούς τους "αδελφούς", τις υποκρισίες και τα κροκοδείλια δάκρυα για την κοινωνία, και ας φροντίσουν τα του οίκου τους, που απολαύουν αυτοδιοίκηση και εξαιρέσεις από τους νόμους. Όπως παντού, υπάρχουν κι άγιοι και αμαρτωλοί, και σωστοί και λάθος. Δεχόμαστε και τους σωστούς και τους αμαρτωλούς με την ίδια αγάπη. Οι νόμοι της πολιτείας είναι για να εφαρμόζονται απ' όλους τους πολίτες, τα κηρύγματα της εκκλησίας είναι για τους πιστούς της.

Οι αγιορείτες, πρέπει όμως να πούμε, έχουν περίκλειστη την κοινότητά τους και δεν ντροπιάζουν κανέναν με τη δημόσια συμπεριφορά τους. Φυλάγουν κειμήλια, συντηρούν παραδόσεις χιλιετιών. Κι όταν παρανομούν, όπως εκείνος ο "άγιος" Εφραίμ με τις ιερές μπίζνες στη Βιστωνίδα, τότε τσουβαλιάζονται σηκωτοί στα δικαστήρια. Από την άλλη, κι εμείς υποστηρίζουμε το δίκιο να αποφασίζουν τα ομόφυλα ζευγάρια το "ποιος" και το "πως" των αστικών τους δικαιωμάτων, όπως κι όλων των πολιτών. Μόνο που αυτή η υποστήριξη δεν πάει πακέτο με την κατάχρηση της ανοχής και την κατά πρόσωπο προσβολή της δημόσιας ηθικής. Αυτό το αίσχος με τις φωτογραφίες "αρσενικών" να φιλιούνται στο στόμα δημόσια μόνο και μόνο για να επιδείξουν την ανωμαλία τους είναι άθλιο, εμετικό. Σόρι αδερφάρες, δεν θα πάρουμε. Υποστηρίζουμε με σθένος τα ίσα δικαιώματά σας, αλλά την ανωμαλία σας να την κρατάτε στο σπίτι σας κλειδαμπαρωμένη, όπως ακριβώς κι εμείς οι υπόλοιποι δεν βατευόμαστε δημόσια σαν τα ζώα.

Αλλιώς δίνετε δικαίωμα στον κάθε μεσαιωνιστή να σας βρίζει, και σε όλους τους νορμάλ ανθρώπους να ξερνάν από την αηδία για το δημόσιο θέαμά σας. Προσαρμοστείτε στην κοινωνία, και ζήστε τον έρωτά σας ατομικά, ή πάρτε το απόφαση ότι θα είστε πάντα δακτυλοδεικτούμενοι και υπό διωγμό. Μέτρον άριστον.
Πάρις
23/12/2015 17:31
Οι μοναχοί που έχουν απαρνηθεί τα εγκόσμια γιατί ανακατεύονται στα της κοινωνίας;;; Στην φύση υπάρχει και η περίπτωση (αρσενικό φιλάει αρσενικό) και (θηλυκό φιλάει θηλυκό)και (αρσενικό φυλάει θηλυκό)το αν θα δώσεις σημασία ποιός-α φιλιέται με ποιόν-ποιάν είναι καθαρά θέμα περιέργειας. Στην δημόσια ηθική ανήκουν και οι γκέι και τους προσβάλλεις την ηθική με το διεστραμμένο μυαλό σου. Μήπως να χαλαρώσεις και να κοιτάξεις τον μεσαίωνα που λιμνάζεις και να αναρωτηθείς πόσα καταπιεσμένα συναισθήματα έχεις και αντιδράς τόσο ακραία (σου προκαλείται εμετός και ξέρασμα)επειδή βλέπεις κάποιους να φιλιούνται;;; Τα ανθρώπινα δικαιώματα βασίζονται στην ισότητα και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται την ανοχή κανενός ένας γκέι για να φιληθεί δημόσια... Η δημόσια ηθική που βροντοφωνάζεις διαμορφώνεται από την πλειοψηφία...στην οποία πλέον ΔΕΝ ανήκεις.... Η εκκλησία δεν είναι η θρησκεία...
Katina
22/12/2015 23:17
File h ekklhsia kai to agio oros zei me xrusa koutalia kai einai kai tiga stis adelfes.na ta poulhsoun ola MPAs kai swthei h ellada kai na to boulwsoun.ta the ekklhsias anhkoun sto synolo twn ellhnwn orthothoxwn oxi stous papades. Oute zoume se theokratia