Κατασχέθηκαν 300 κιλά κρέατος από μονάδα παραγωγής τροφίμων στην Αιτωλοακαρνανία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2015 16:15 |
Κατασχέθηκαν 300 κιλά κρέατος από μονάδα παραγωγής τροφίμων στην Αιτωλοακαρνανία
Φωτογραφία: Αρχείο

Τριακόσια κιλά κρέατος κατασχέθηκαν την Πέμπτη από μονάδα παραγωγής τροφίμων, η οποία λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του τμήματος Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε έλεγχο σε εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Αγγελοκάστρου του δήμου Αγρινίου, η οποία όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατασχέθηκαν από το κλιμάκιο συνολικά 296,43 κιλά διαφόρων παρασκευασμάτων κρέατος, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε μονάδα αποτέφρωσης προς καταστροφή.

1
Α.Σ.
17/12/2015 23:32
Η απουσία άδειας μπορεί να είναι και μόνο τυπική παράλειψη. Το θέμα είναι εάν η μονάδα πληρούσε τους όρους που καθορίζονται από τη νομοθεσία. Εάν ναι, τότε είναι παράλογη αυτή η πράξη των Αρχών. Υποτίθεται, άλλωστε, ότι γίνεται εδώ και χρόνια προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων, με τις άδειες να αντικαθίστανται από άλλες διαδικασίες, όπως γνωστοποίηση, δήλωση κ.λ.π.