Λέσβος: τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πέθανε λόγω οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2015 14:16 |
Λέσβος: τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πέθανε λόγω οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας
Ένα κοριτσάκι από τη Συρία έχασε τη ζωή του (Φωτό - ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, το πιθανότερο από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας,  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα. Σε πολύ λίγη ώρα κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. 

Το κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια και τους γονείς τους είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπου και καταγράφηκαν, και μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Καρά Τεπέ γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο, όπου εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό ο οποίος και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο. Πράγμα το οποίο και έγινε αμέσως. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση, ενώ στον καταυλισμό του καρά Τεπέ από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα