Η πτώση της θερμοκρασίας, το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας και οι ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα). Η θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2-3 βαθμοί χαμηλότερη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχή ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα) θα πέσουν και χιόνια. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μετρά). Γρήγορη βελτίωση στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια πάνω τα 800 μέτρα). Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και διάσπαρτες καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την νότια Πελοπόννησο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ.

Στα νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από 10-16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα Δωδεκάνησα). Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εξασθενούν τα φαινόμενα την Παρασκευή

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα από αύριο, Παρασκευή. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές η χιονόνερο.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιοανατολικές περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Αργά τη νύχτα στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.

Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.