Αντίθετοι οι φορείς Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου με την αναστολή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και Γυμνασίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2015 19:08 |
Αντίθετοι οι φορείς Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου με την αναστολή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και Γυμνασίου
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ

Την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κεραμάρη, για την αναστολή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχνου, 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας εκφράζουν με ψήφισμά τους φορείς της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.
Όπως αναφέρουν, μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Ορεστιάδα στις 15 Δεκεμβρίου, «θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών μας και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας τις επόμενες χρονιές, ζητάμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την άμεση έγκριση της επαναλειτουργίας των τμημάτων αυτών».
Στο ψηφισμά τους - που απευθύνουν προς το περιφερειακό διευθυντη εκπαίδευσης αλλά και προς το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν επίσης: «Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, οι οποίες παράλληλα με τη δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο στα φτωχά και μη προνομιούχα λαϊκά στρώματα. Δηλώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε πρόταση για κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Έβρο θα μας βρει κάθετα αντίθετους».
Ανάμεσα σ' αυτούς που υπογράφουν το ψήφισμα είναι οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, σύλλογοι γονέων των σχολείων, οι διευθυντές των σχολείων καθώς και μέλη της ΕΛΜΕ.