Από επανέλεγχο περνάει ο σχεδιασμός έργων ΣΔΙΤ Απορριμμάτων (Πελοποννήσου, Ηπείρου, Σερρών, Ηλείας)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2015 22:13 |

"Το δεύτερο αποφασιστικό βήμα για την δημιουργία ενός βιώσιμου σε όλα τα επίπεδα μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων κάνει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)".

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, μέσω και της ήδη συσταθείσας Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, αποφάσισε και δεσμεύεται να επανεξετάσει άμεσα το κατά πόσον ο σχεδιασμός όλων των έργων ΣΔΙΤ Απορριμμάτων (Πελοποννήσου, Ηπείρου, Σερρών, Ηλείας) είναι σύμφωνος με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία (ΕΣΔΑ 2015) και να μην υπογράψει εκείνα που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές και τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου.

"Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε, χωρίς χρονοτριβή, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των περιφερειακών σχεδιασμών, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς φορείς, στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του νέων σχεδιασμών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων που θα προκύψουν, με βάση τον σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και το σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο" όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

1
Μαικ Λαμαρ
15/12/2015 22:41
Οχι ρε παιδια μη κανετε τετοια εργα. Αν τα κανετε που θα ψαχνουμε μετα για φαγητο; Στα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ; Ερευνηστε το το ζητημα. Κι οταν το ερυνηστε να κανετε παλι εκλογες για να το ξαναερευνησει η επομενη κυβερνηση. Μην αφηνετε τη δουλεια να σας κλεψει το αγριο κολοβαρεμα που σας επιδιδεστε!