«Εκτροπές» το σύμφωνο συμβίωσης, ο πολιτικός γάμος και ο γάμος ομοφυλοφίλων κατά την Ιερά Σύνοδο

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2015 17:42 |
«Εκτροπές» το σύμφωνο συμβίωσης, ο πολιτικός γάμος και ο γάμος ομοφυλοφίλων κατά την Ιερά Σύνοδο

Εμμένει στην παλαιότερη απόφαση που είχε πάρει για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας, με την οποία χαρακτήριζε την επέκταση φαινόμενο «εκτροπής» και υποβιβασμού του οικογενειακού θεσμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ αναφορικά με την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του Νόμου για την προέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, υπενθυμίζει ότι «εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17ης Οκτωβρίου 2013, όταν ασχολήθηκε αναλυτικώς με τον θεσμό της οικογενείας στο πλαίσιο της σύγχρονης κρίσης, την οποία απόφαση επικαιροποίησε η Δ.Ι.Σ. στη Συνεδρία της 19ης Ιουνίου 2015».

Στην απόφαση του περασμένου Ιουνίου τονιζόταν μεταξύ άλλων πως «σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων – εναλλακτικές μορφές οικογενείας – για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογενείας συνιστούν “εκτροπές” του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επί αιώνες στη ζωή του εκκλησιαστικού σώματος (...). Φαινόμενα – “εκτροπές” εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων».

Όπως επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος η παραπάνω απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας θεωρείται σταθερή και αμετάκλητη. Οι ιεράρχες διευκρίνίζουν επίσης πως «αφετηρία των θέσεων της Εκκλησίας στο ανωτέρω ζήτημα είναι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, που είναι κέντρο της ορθόδοξης Θεολογίας, αλλά και θεμελιώδης αρχή στο ελληνικό Σύνταγμα. Από τον σεβασμό στην αξία του ανθρώπου απορρέει η απόρριψη οποιουδήποτε θεσμού – υποκατάστατου, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, με τον οποίο επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο των αστικών συναλλαγών, για την ανατροπή των οποίων αρκεί μία απλή αλλαγή γνώμης των συμβαλλομένων».

6
GPP
09/12/2015 23:17
Η Δημοκρατία διοικείται από πολιτικούς,και η ενωμένη ευρώπη εφαρμόζει αυτά που αναφέρονται στη Συνθήκη της Ευρώπης και, όχι στο κοράνιο ,το οποίο ιδεολογικά ασπάζεται η ελληνκή ορθόδοξος εκκλησία !!!
GPP
09/12/2015 23:13
Να πάτε να ζήσετε στο Ιράν ,διότι ιδεολογικά ανήκετε εκεί !
Νέμεσις
09/12/2015 21:37
Αυτο λέγεται Εκκλησία; Να συγκαλύπτει παιδεραστές στα οικοτροφεία της και να αρνείται το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Εμένα πάντως μου κάνει πιο πολύ εγκληματική οργάνωση...
Κώστας Θωμάς
10/12/2015 02:06
Το γεγονός ότι η εκκλησία είναι μια απέραντη εγκληματική οργάνωση δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν, Πχ, όταν κάποιος διαπράττει ένα έγκλημα που η εκκλησία αποκαλεί αμαρτία η εκκλησία κόπτεται να προστατέψει τον εγκληματία από την κόλαση, με κάθε τρόπο προσπαθεί να τον απαλλάξει από της ευθύνες του με το να μετανοήσει. δεν θα ακούσεις ποτέ την εκκλησία να βοηθήσει ή τουλάχιστον να αναφέρει το θύμα του εγκλήματος - αμαρτίας. Αρα η εκκλησία ενδιαφέρεται για τον εγκληματία - αμαρτωλό και όχι για το θύμα του, τι άλλη απόδειξη θέλει ένας παραπλανημένος πιστός να καταλάβει τι υποστηρίζει. ΥΓ. Η συμβίωση ομάδων μοναχών περνάει απαρατήρητη, ή μάλλον έτσι πιέζουν τους ομοφυλόφιλους να γίνουν μοναχοί;
Kaiadas
11/12/2015 00:28
Kirkegaard
Μωϋσής
09/12/2015 19:18
Μεσαίωνας