Στην αντεπίθεση περνά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατηγορώντας τους διοικητές των νοσοκομείων ότι καταγγέλλουν ελλείψεις φαρμάκων επειδή η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την αντικατάσταση τους.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016, προχώρησε σε μία ευθεία επίθεση όταν σημείωσε: «Έχουμε διοικητές νοσοκομείων που επειδή είναι υπ’ ατμόν καταγγέλλουν ελλείψεις φαρμάκων». Και σχολίασε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα της αντιπολίτευσης».

Λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, καθώς σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «ανίκανους που διοικούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Ο κ. Βαρνάβας, υποστηρίζει ότι «ως βασικό προσόν στο βιογραφικό των περισσοτέρων υπήρξε η κομματική ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ και η διαδρομή τους στα νοσοκομεία απέδειξε πως αδυνατούν να διευθετήσουν ακόμη και τις στοιχειωδέστερες καθημερινές εκκρεμότητες».

Επιπλέον, ο ίδιος επισημαίνει ότι οι νυν διοικητές συμπεριφέρονται ως «δολιοφθορείς», συμπληρώνοντας ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία αξιολόγησης τους και να εκδοθεί άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους νέους διοικητές

Υπενθυμίζεται ότι σκληρή γλώσσα έχει χρησιμοποιήσει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος απαξιώνοντας τη διοίκηση του ΕΣΥ στο σύνολο της είχε πει ότι «τα νοσοκομεία πρέπει να διοικηθούν τώρα».

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των διοικητών όλων των νοσοκομείων της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη, με στελέχη του ΕΣΥ να απειλούν με μαζικές αγωγές επισημαίνοντας ότι η διαδικασία είναι «στημένη».

Στο μεταξύ, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook αφήνει αιχμές για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η ηγεσία στην οδό Αριστοτέλους.

«Η σημερινή ανίκανη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιρρίπτει ευθύνες στους διοικητές των Νοσοκομείων για τις δικές της αδυναμίες. Δηλαδή κατηγορεί αυτούς που με υπερπροσπάθεια κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας. Τελικά έχουν θράσος», σχολιάζει.