Την αλληλεγγύη της Αθήνας για τις δύσκολες ώρες που πέρασε το Παρίσι, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε στο Δημαρχείο του Παρισιού , η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας , Αν Ινταλγκό, με θέμα «Οι Πόλεις για το Κλίμα», , στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που διεξάγεται σ΄αυτήν.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, περιέγραψε τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για την αστική βιωσιμότητα, σημειώνοντας ότι η πόλη της Αθήνας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με μεγάλους διεθνείς φορείς, όπως το C40 και το δίκτυο «Ανθεκτικών Πόλεων» του Rockefeller Foundation και το Bloomberg Associates, στο επίπεδο της τεχνογνωσίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τη δήμαρχο Παρισιού , εκτός του κ. Καμίνη, συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι της Μαδρίτης , του Βανκούβερ, του Μιλάνου , της Κοπεγχάγης , του Σίδνεϋ και της Στοκχόλμης .

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ήταν προσκεκλημένος και σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος του Ρότερνταμ για πόλεις που διακρίνονται για την καινοτομία.

Ο κ.Καμίνης, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, με έμφαση στα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τον φωτισμό εξοικονόμησης τύπου LED, την προτεραιότητα στον πεζό και την απελευθέρωση Δημοσίου Χώρου.