Οι λιγοστές οικονομίες της 71χρονης συνταξιούχου του ΤΕΒΕ με τις οποίες προσπαθούσε συντηρήσει τον εαυτό της και τον 44χρονο ανηψιό της άνεργο οικοδόμο ,ήταν ο στόχος των ληστών που εξάντλησαν τα όρια της βίας στα θύματά τους.

Οι κακοποιοί που εισέβαλαν στην μονοκατοικία της 71χρονης στην Αίγινα δεν περιορίσθηκαν στην ληστεία ,αλλά έβαλαν φωτιά και έκαψαν τα θύματά τους.

Η φρικτή διπλή δολοφονία της Αίγινας με κίνητρο την ληστεία δεν ήταν η μοναδική που συγκλόνισε τα τρία τελευταία 24ωρα . Στα χέρια των ληστών βρήκαν τον θάνατο άλλες δυο ηλικιωμένες γυναίκες, στην Καλλιθέα και στο Αργος.

Στα θύματα της βίας από τις αρχές Νοεμβρίου προστίθεται και ένας ακόμα 75χρονος, στο χωριό Καραβόμυλος Φθιώτιδας που βασανίσθηκε από ληστές για να τους πει πού είχε κρύψει τις οικονομίες του.

Ο φόβος από τις βίαιες επιθέσεις των κακοποιών –ληστών που δεν διστάζουν να επιτεθούν ,να βασανίσουν και να δολοφονήσουν τα θύματά τους επιστρέφει και διατρέχει τις γειτονιές της Αθήνας και την περιφέρεια.

Επιπλέον οι επιθέσεις με σοβαρούς τραυματισμούς σε σπίτια ακόμα και στην μέση του δρόμου διαδέχονται η μία την άλλη Από τις αρχές Νοεμβρίου έγιναν τουλάχιστον έξι βίαιες ληστείες σε περιοχές της χώρας όπου οι ληστές επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας μαχαίρια, λοστούς στα θύματά τους, στέλνοντάς τα ακόμα και στο νοσοκομείο.

Στην πλειονότητά τους άλλωστε θύματα είναι ανήμποροι να αντιδράσουν ηλικιωμένοι, ακόμα και κατάκοιτοι που βιώνουν τον εφιάλτη της αλόγιστης βίας των κακοποιών.

Κύριο χαρακτηριστικό των επιθέσεων είτε προκάλεσαν το θάνατο είτε σοβαρούς τραυματισμούς είναι η επιθετικότητα των δραστών που με το παραμικρό ξυλοκοπούν ακόμα και βασανίζουν τα θύματά τους.

Οι καπνοί που έβγαιναν αργά το βράδυ της Δευτέρας από την μονοκατοικία της 71χρονης συνταξιούχου του ΤΕΒΕ στην περιοχή Αγιοι Ασώματοι της Αίγινας, ειδοποίησαν τους γείτονες και κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες που μπήκαν στο σπίτι βρήκαν απανθρακωμένους στο σαλόνι του σπιτιού την ιδιοκτήτρια και τον ανηψιό της. Το σπίτι παρουσίαζε έντονα την εικόνα της ληστείας που είχε προηγηθεί, καθώς οι χώροι είχαν ερευνηθεί από τους δράστες που αναζητούσαν χρήματα.

Η εκδοχή της ληστείας ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι το τζάμι της μπαλκονόπορτας ήταν σπασμένο και όπως φαίνεται από εκεί οι δράστες μπήκαν στο σπίτι.

Οι κακοποιοί εκτιμάται ότι μετά τη ληστεία έβαλαν φωτιά και έκαψαν τα θύματα προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους. Από την ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα αναμένεται να διευκρινισθούν οι ακριβείς συνθήκες της διπλής δολοφονίας, αν οι ληστές έκαψαν θεία και ανηψιό ενώ ήταν ζωντανοί.

Και μια ακόμα τραγική σύμπτωση είναι ότι ο ανηψιός έμενε με άλλο συγγενή του και τον τελευταίο μήνα είχε μετακομίσει στο σπίτι της θείας του.

Λίγες ώρες πριν νωρίς το πρωϊ της Δευτέρας είχε βρεθεί δολοφονημένη στην αυλή της μονοκατοικίας όπου έμενε μόνη της μια 82 αχρονη συνταξιούχος.

Ο κακοποιός της επιτέθηκε και την χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο και στη συνέχεια έκανε άνω –κάτω το σπίτι για να βρεί τις οικονομίες της.Το έγκλημα φαίνεται ότι είχε γίνει βραδυνές ώρες καθώς η γυναίκα φορούσε το νυχτικό της. Δεν αποκλείεται να άκουσε κάποιον θόρυβο να πήγε στην πόρτα της αυλής της μονοκατοικίας όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με τον δράστη ο οποίος την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε.

Δεμένη και φιμωμένη στον καναπέ του σπιτιού της στο Αργος, βρέθηκε την Κυριακή το μεσημέρι μία 92χρονη.

Συγγενείς της που από το πρωϊ προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της ,χωρίς αποτέλεσμα ανησύχησαν και πήγαν στο σπίτι.

Οι υποψίες τους ότι κάτι άσχημο είχε συμβεί επιβεβαιώθηκαν . Από την εξέταση προέκυψε ότι η γυναίκα πέθανε από ασφυξία, ενώ η αναστάτωση που επικρατούσε στο σπίτι φανερώνει ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.