«Όσο είμαι εγώ υπουργός και όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν ανακτήσεις», διεμήνυσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου καλώντας τον αγροτικό κόσμο της χώρας να μην ανησυχεί, όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση.

Ουσιαστικά ο κ. Αποστόλου προανήγγειλε ότι δεν θα εφαρμόσει την τροπολογία που η κυβέρνηση κατέθεσε και ψηφίζεται την Τετάρτη.

Ο κ. Αποστόλου προέβη στην δήλωση αυτή, σε συνέχεια της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες και η οποία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, στην οποία προβλέπεται η ανάκτηση αντισταθμιστικών εισφορών από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες ύψους 320 εκατ. ευρώ (οι οποίες κρίθηκαν παράνομες κρατικές ενισχύσεις από την ΕΕ και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ) καθώς στην αντίθετη περίπτωση η χώρα θα υποχρεωθεί να πληρώσει ως πρόστιμο το ποσό αυτό στην Ε.Ε.

«Είμαστε στο απόσπασμα. Ανακτήσεις δεν θα υπάρξουν αλλά πρέπει να αναλογιστούμε όλοι που θα βρεθεί η χώρα αν δεν κάνουμε κάτι στο θέμα αυτό» αιτιολόγησε ο κ. Αποστόλου ο οποίος κάλεσε όλους, ιδίως όσους κυβέρνησαν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιδεικνύουν συμπεριφορά αντίδρασης.

Εκτός Ολομέλειας, ο αρμόδιος υπουργός σημείωνε ότι εδώ κι ένα χρόνο ενημερώνεται ο αγροτικός κόσμος ότι κληροδοτήθηκαν στην κυβέρνηση αυτή, περισσότερα από 1,5 δισ. δημοσιονομικές υποχρεώσεις και άλλοι τόσοι καταλογισμοί, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν τα ποσά, που ζητούνται από την Κομισιόν να ανακτηθούν, και να δείξουμε ότι κάνουμε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Έχουμε μαραθώνιο διαπραγμάτευσης για να απαλύνουμε και να εξαφανίσουμε αν γίνεται τις ανακτήσεις», δήλωσε ο κ. Αποστόλου, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση προς την αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να υπάρξει σχετική συναπόφαση.