Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την απόφαση της ελληνικήςΔικαιοσύνης σχετικά με την έκδοση της απόφασης του Ποινικού Τμήματοςτου Αρείου Πάγου επί του αιτήματος των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ γιαέκδοση του Σύριου στην Αμερική, προκειμένου να δικαστεί για τααδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης

διαβατηρίου», «δια­κεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησηςτου κράτους των Ηνωμένων Πο­λιτειών».

Σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής πρότεινε να γίνειδεκτό το αίτημα του περιφερειακού δικαστηρίου της Κολούμπια για τησύλληψη και έκδοση του Σύριου Η.Κ.

Ο κ. Παντελής πρότεινε νααπορριφθεί η έφεση του Η.Κ. κατά της απόφασης του Συμβουλίου ΕφετώνΑθηνών που είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του δικαστηρίου τηςΚολούμπια για την έκδοση του Σύριου στις ΗΠΑ.

Οεισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετούνται οιισχυρισμοί του Σύριου και ότι τα στοιχεία που προσκόμισε δεν μπορούννα αποτρέψουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Η.Κ. υποστήριξε ότι σεπερίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ δεν θα έχει δίκαιη δίκη και ότι οιαμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον παγίδεψαν, οδηγώντας τον στηδιάπραξη εγκληματικής ενέργειας στην οποία δεν θα είχε οδηγηθεί μόνοςτου.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι προέβη σε κατασκευή πλαστών διαβατηρίων,αλλά τόνισε ότι δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Από τηνπλευρά του ο συνήγορος του Σύριου, ανέφερε ότι ο εντολέας τουδεν μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ για πράξεις που κατηγορείται ότι τέλεσεστην Ελλάδα και οι οποίες δεν προβλέπονται από την ελληνικήνομοθεσία.