Θέμα γηπέδου της ΑΕΚ αναμένεται να θέσει στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Δέσποινα Κουτσούμπα, ζητώντας προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

Με την προθεσμία για την έκφραση γνώμης από τη μεριά της Περιφέρειας να εκπνέει στις 25 του μήνα (σ.σ. αύριο), και με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας να έχει ήδη γνωμοδοτήσει υπέρ του έργου αλλά κατά της μελέτης που έχει κατατεθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση της περιφερειακής διοίκησης σε ένα θέμα υψηλού, μεταξύ άλλων, πολιτικού ενδιαφέροντος.

Προεκλογικά, είχε δημιουργηθεί κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και την ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο, το κλίμα αυτό φάνηκε να έχει αντιστραφεί μετά την πρόσφατη συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πάντως, η περιφέρεια, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές έχει αποφύγει να εκφραστεί με σαφήνεια για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο πολλαπλές ερμηνείες της στάσης της τόσο από τους υπέρμαχους όσο και από τους πολέμιους του έργου.

Αντίστοιχα ασαφής είναι και η θέση του κυβερνώντος κόμματος πάνω στο θέμα, σε αντίθεση με το έτερο κόμμα που εξακολουθεί να συμμετέχει στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Συγκεκριμένα το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είχε την τιμητική του τόσο σε αυτή καθεαυτή τη διήμερη διάσκεψη της ΛΑΕ το Σ/Κ που μας πέρασε όσο και στη συνεδρίαση του τμήματος Αυτοδιοίκησης του κόμματος που έλαβε χώρα την Κυριακή.

Όπως φάνηκε εκεί, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες της κυρίας Δούρου, προεξαρχόντων αυτών που πολιτεύονται στον Κεντρικό Τομέα και έχουν ακολουθήσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, συντάσσονται με τη στάση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου και τάσσονται κατά της έγκρισης της υφιστάμενης Μελέτης, ζητώντας ουσιαστικές αλλαγές σε αυτή. Μένει να φανεί αν η θέση αυτή θα αποτελέσει και θέση της διοίκησης ή θα εξελιχθεί σε ένα σημείο τριβής στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.