Νεκρός βρέθηκε, τη Δευτέρα, 75χρονος μέσα στο σπίτι του στον Καραβόμυλο της Στυλίδας.

Οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται σε περιορισμένο κύκλο προσώπων για να εντοπιστεί ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Το θύμα, συνήθιζε να πίνει καφέ με έναν γείτονά του και φίλο του. Κάθε πρωί ο φίλος του έφτιαχνε καφέ και πήγαινε στο σπίτι του 75χρονου να τον πιουν παρέα. Το ίδιο συνέβη και το πρωί. Φθάνοντας, όμως, βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη και όταν τον φώναξε δεν πήρε απάντηση. Έτσι, μπήκε στο σπίτι και βρήκε τον άτυχο άνδρα μέσα στα αίματα, ακριβώς πίσω από την πόρτα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα έφερε τουλάχιστον τρία τραύματα με μαχαίρι στον θώρακα και στην κοιλιά. Ο 75χρονος έμενε μόνος του στο χωριό, είχε επαφές με περιορισμένο κύκλο ανθρώπων και το τελευταίο διάστημα είχε απομακρύνει και την βουλγαρικής καταγωγής βοηθό που για χρόνια τον βοηθούσε στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τη ληστεία, καθώς ορισμένοι άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή γνώριζαν πως ο 75χρονος είχε κάποιες οικονομίες και λόγω των capital controls ενδεχόμενα και να τις είχε μεταφέρει στο σπίτι του. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι το σπίτι δεν έχει σημάδια παραβίασης σε κάποιο σημείο, γεγονός που δείχνει πως οι άνθρωποι που τον προσέγγισαν είχαν την εμπιστοσύνη του και πιθανά να τους άνοιξε και ο ίδιος την πόρτα.

Σημειώνεται ότι ο 75χρονος πριν από λίγο καιρό είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάρρωσης. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα άρχισε να βγαίνει από το σπίτι του. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο ωστόσο μιλούν για αποτρόπαιο έγκλημα και μάλιστα με ιδιαίτερη αγριότητα.