Καρέ -καρέ όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά και το αλαλούμ που ακολούθησε, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο που προχώρησε στη σύλληψη του δράστη της εγκληματικής ενέργειας την ώρα που εκείνος επιχειρούσε να φύγει από τον τόπο της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά την στιγμή που είδε τον Γ. Ρουπακιά και τον Παύλο Φύσσα να «χτυπιούνται»: «Ο Φύσσας με τον Ρουπακιά ήρθαν στα χέρια, χτυπιόντουσαν, πλακωνόντουσαν, κλωτσιές, μπουνιές. Ο Ρουπακιάς έφυγε και πήγε στο αυτοκίνητο».

Πρόεδρος: «Δεν μπορούσατε να φτάσετε νωρίτερα, σε εύλογο χρόνο;»

Μάρτυρας: Όχι εμείς δεν είχαμε δει το μαχαίρι. Τελικά όπως περιγράφει ο μάρτυρας «όταν τους χωρίζουν, ο Ρουπακιάς έφυγε προς το αυτοκίνητο του και ο Φύσσας φώναζε «με μαχαίρωσε». Άνοιξα την πόρτα και είπα στον Ρουπακιά «βγες έξω να σου κάνω σωματικό έλεγχο». Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρήκαμε και το μαχαίρι πετάμενο κάτω. Ο Φύσσας φωνάζε «με μαχαίρωσε».

Στην επόμενη σκηνή, όπως θυμάται ο μάρτυρας, άρχισε να να αναζητά μάρτυρες χωρίς όμως αποτέλεσμα: «Ζητήσαμε μάρτυρες – είπε χαρακτηριστικά- αλλά σε εμένα ήρθε μόνο μια κοπέλα η οποία ήρθε μαζί μας. Δεν προθυμοποιήθηκε κανένας. Κανένας δεν είπε οτι είδε το περιστατικό, όλοι έλεγαν πως ήρθαν εκείνη τη στιγμή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν διαπίστωσε η ομάδα των χρυσαυγιτών να πέρνει εντολές απο συγκεκριμένα άτομα. «Σαν μπουλούκι κινούνταν» είπε και συνέχισε: «Την ώρα που μαχαίρωσαν τον Π. Φύσσα ήρθε η κοπέλα του. Νωρίτερα ήταν μόνος του».

Εισαγγελέας: Κρατούσαν όλοι ρόπαλα και μαχαίρια;

Μάρτυρας: Οχι, δεν υπηρχε καλή ορατότητα.

Εισαγγελέας: Αυτοί που είχαν πάει εκεί μαζί με τον Ρουπακιά μπορούσαν να τον αποτρέψουν από τη δολοφονία;

Μάρτυρας: Αν γνώριζαν οτι πήγε εκεί για να τον σκοτώσουν, θα μπορούσαν να το αποτρέψουν.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της κατάθεσης του φίλου του Παύλου Φύσσα Παύλου Σεϊρλή.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για πλήρη αναξιοπιστία του μάρτυρα καθώς «κανένα στοιχείο δεν συνδέει τον γενικό γραμματέα της ΧΑ με την υποθεση».

Μάλιστα, σχολίασε πως «ξεκάθαρος σκοπός του μάρτυρα είναι να ενοχοποιήσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο μάρτυρας εικάζει οτι δόθηκαν εντολές αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο. Κατέθεσε μόνο κρίσεις. Άρα δεν αποδεικνύεται κάτι και δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκης αναφερόμενος στην κατάθεση του μάρτυρα Παύλου Σεϊρλή υπογράμμισε πως τόσο ο Παύλος Φύσσας όσο και η παρέα του είχε προσωπικά με τους κατηγορούμενους.

«Το γεγονός ότι οι μάρτυρες δέχονται απειλές και επιθέσεις δίνει μεγαλύτερη απαξία στην οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Π. Φύσσα και αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί απο το δικαστήριο» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ κατήγγειλαν την «απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών» ενώ όπως είπαν «είχαν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα λειτουργικού της διαχωρισμού από το υπόλοιπο κτίριο του Εφετείου, χωριστής εισόδου και διαρρύθμισης του εσωτερικού της».

Όπως ανέφεραν στη δήλωσή τους:

«Αντί να μεταφερθεί εκεί η δίκη της ΧΑ , όπως επανειλλημμένα ζητήθηκε από την πολιτικη αγωγή, εκατοντάδες κοινωνιικούς φορείς, σύσσωμη την τοπική κοινωνία Κορυδαλλού αλλά και από την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο υπουργος Δικαιοσύνης με την υπ.αριθμ. 73774/7/10/2015 απόφασή του ( ΦΕΚ 2160/7/10/2015 ) όρισε την αίθουσα αυτή ως τόπο διεξαγωγής μιας δίκης για εμπορία νακρωτικών και απέκλεισε τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ . Πρόκειται για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία και εμπαιγμό ολων των παραπανω που δειχνει ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί σταθερά την υποβάθμιση , την περιθωριοποίηση της δίκης, την απεμπόλιση της αναγκης ασφαλούς διεξαγωγής και απροσκοπτης δημοσιοτητας και την περιφρόνηση ακόμα και του ίδιου δικαστηριου.

Η απαίτηση άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλο στον φυσικό της χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετειου Αθηνων , παραμένει ανυποχωρητη και ζητάμε απο ολους τους εμπλεκόμενους την έμπρακτη υλοποίηση της».