Σε σούπερ μάρκετ διακίνησης κάθε είδους ναρκωτικής ουσίας, από χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη είχαν μετατραπεί παραπήγματα δύο καταυλισμών Ρομά της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Οι «πελάτες» – χρήστες έφθαναν καθημερινά στους καταυλισμούς από περιοχές της Αττικής αλλά και από διπλανούς νομούς προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικά.

Εμπαιναν όπως διαπιστώθηκε στους καταυλισμούς ανά δυάδες ή τριάδες, όπου τους πλησίαζαν συνήθως γυναίκες ή παιδιά, τα οποία εκπαιδεύονται στη διακίνηση ναρκωτικών και τους προμήθευαν με κάθε είδους ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη, ναρκωτικά χάπια κλπ).

Άλλοι χρήστες εισέρχονταν στους καταυλισμούς με τα δικά τους αυτοκίνητα όπου περίμεναν έξω από τα παραπήγματα και προμηθεύονταν ναρκωτικά. Οι διακινητές λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με δίκτυο «τσιλιαδόρων» ώστε να καθίσταται δυσχερής η επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς συμμορίες και συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα μέλη της σπείρας, ταυτοποιήθηκαν επίσης δέκα συνεργοί τους οι οποίοι αναζητούνται, ενώ ένα μέλος είναι ήδη έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίσθηκαν τα παραπήγματα, που είχαν μετατραπεί σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, στους δύο καταυλισμούς και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οι διακινητές.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, μεθαδόνης, ναρκωτικών δισκίων και κατασχέθηκαν επίσης επτά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών -7 κιλά ηρωίνης – που σχετίζονται με τη δράση των παραπάνω συμμοριών.