Nέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας αναδείχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός – με καταγωγή από τη Λευκάδα – με 69 ψήφους και στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών μητροπολίτης εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης με 48 ψήφους.Ο Δημήτριος Αργυρός ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς των Ιωαννίνων και ο Χρυσόστομος Νάσης Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Τρίκκης.

Ο Δημήτριος Αργυρός διαδέχεται τον μητροπολίτη Γεράσιμο που είχε εκλεγεί τον περασμένο Μάιο. Ένα μήνα μετά όμως ο 64χρονος μητροπολίτης – προτού καν ενθρονιστεί – απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος (κατά κόσμον Σπυρίδων-Ιωάννης) Αργυρός γεννήθηκε στό Φτερνό Λευκάδος το έτος 1958, υιός του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του εισήχθη στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. κατά την τετραετή του φοίτηση (1982-1986).

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στή Ρώμη (1986-1991), στο Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana, με εξειδίκευση στην Πρωτοχριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη και ακολούθως αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης. Επίσης έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκκλησιαστική Ιστορία (Pontificio Istituto Orientale).Έλαβε επίσης πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έγινε μοναχός την 23η Δεκεμβρίου 1980 στην Ιερά Μονή Βελλάς και χειροτονήθηκε διάκονος την 25η Δεκεμβρίου 1980 και Πρεσβύτερος την 26η Φεβρουαρίου 1987 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο.

Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, Διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς (1993-2007) και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς από το έτος 2007 έως σήμερα. Το έτος 2008 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας στην Α.Ε.Α Βελλάς. Ομιλεί την Ιταλική και την Γαλλική γλώσσα.

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης που αναλαμβάνει τη μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών διαδέχεται τον μέχρι πρότινος μητροπολίτη Αλέξιο, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρε. Κάτι που σπανίως συμβαίνει στην Ιεραρχία. Ο κ.Αλέξιος ήθελε μ’ αυτόν τον τρόπο να ανοίξει τον δρόμο στη νέα γενιά.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικόν του νομού Πρεβέζης.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αγγλικής γλώσσης.

Έγινε μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, στις 18 Οκτωβρίου 1999. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 20 Οκτωβρίου 1999, Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 υπό του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β’ Χρυσοφάκη.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, διετέλεσε γραμματεύς και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και διευθυντής του φοιτητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος», της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, καθώς και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης, επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β’ Χρυσοφάκη και Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα.

Υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, την 1η Σεπτεμβρίου 2014.