Παρατείνεται με απόφαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η αμοιβή των νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.

Με αυτό τον τρόπο δίδεται λύση – έστω στο παρά πέντε – ώστε να μην μπει λουκέτο σε 120 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε εξ’ αιτίας της λήξης των συμβάσεων, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, 170 νοσηλευτών που εργάζονται σε μονάδες του ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ντόμινο λουκέτων σε κλίνες εντατικών μονάδων σε δημόσια νοσοκομεία τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας.

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κατόπιν εισήγησης του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανασίου Γιαννόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, με έγγραφό του προς τα νοσοκομεία γνωστοποιεί ότι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους οι εν λόγω νοσηλευτές -των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει- και παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.

Το πρόβλημα είχε αναδείξει η ΄Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία σε νέα ανακοίνωση της «εκφράζει την ικανοποίησή της για την ικανοποίηση των συναδέλφων και την επαναλειτουργία των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, πλην όμως υποστηρίζει σθεναρά την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που θα επιτευχθεί μόνον με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών».

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι«θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες».