Νέες αφίξεις προσφύγων καταγράφονται από τα ξημερώματα στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας καθώς καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά πλοία προερχόμενα κυρίως από το νησί της Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, στην πλατεία έφθασαν τα ξημερώματα έχοντας αποβιβαστεί από το πλοίο Ελ. Βενιζέλος 2.500 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, ενώ άλλοι 1.540 έφθασαν στο λιμάνι με το πλοίο Αριάδνη από τη Χίο και τη Μυτιλήνη στις 05:30.

Αναμένονται μάλιστα άλλοι 1.700 να έρθουν στην Αθήνα στις 08:30 το πρωί με πλοίο της γραμμής.

Υπάρχει παράλληλα συμφωνία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον ΟΑΣΑ ώστε σε περιπτώσεις όπως η σημερινή όπου υπάρχει μεγάλο κύμα μεταναστών στην πλατεία, αστικά λεωφορεία να έρχονται και να επιβιβάζουν όσους ανθρώπους επιθυμούν να μεταβιβαστούν σε κλειστούς χώρους είτε στο Γαλάτσι είτε στο Ελληνικό.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γαλάτσι οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους 1.300, ωστόσο εναλλάσσονται, κάποιοι φεύγουν και έτσι φαίνεται πως δημιουργούνται κενά για τους επόμενους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους 2.500 που ήρθαν το ξημέρωμα, αρκετοί έχουν ήδη μεταφερθεί στο Γαλάτσι και το πρωί αναμένεται να μεταφερθούν και άλλοι.