Σε νέες συλλήψεις για υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων προχώρησαν την Τρίτη οι Αρχές με βάση τα εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς, Νίκος Τσιρώνης.

Ο δικαστικός λειτουργός μαζί με τον συνάδελφό του Χριστόφορο Μάρκου, ερευνούν μία σειρά από υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και την αγορά των αντιαρματικών με την επωνυμία «Κορνέτ».

Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης συνελήφθη ήδη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος καθώς και άλλα δύο πρόσωπα.

Η αγορά των «Κορνέτ» είναι ένα από τα πολλά εξοπλιστικά προγράμματα που απασχολούν τους εισαγγελείς και τους ανακριτές Διαφθοράς μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει πριν από ενάμισυ και πλέον χρόνο, εξεταζόμενος, ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας, ο οποίος είναι και κατηγορούμενος στις υποθέσεις αυτές.

Ο Κάντας είχε αποκαλύψει ότι πήρε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά που χειρίστηκε λόγω της ιδιότητάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου επιβεβαιώθηκε η καταβολή 800 χιλιάδων ευρώ προς τον Αντώνιο Κάντα, γεγονός που οδήγησε τις ανακριτικές αρχές σε εντάλματα για τη σύλληψη των εμπλεκομένων

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν, πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν οι ίδιοι και οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.