Ένα διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας ήταν το ορμητήριο ενός 34χρονου υπήκοου Αφγανιστάν, μέλος κυκλώματος για να εκμεταλλεύεται μετανάστες με την υπόσχεση ότι θα διευκόλυνε την διαμονή και την έξοδο τους από την Ελλάδα.

Ο 34χρονος Αφγανός μετά από καταγγελίες σε βάρος του εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Από το διαμέρισμα –ορμητήριο ελευθερώθηκαν 34 μετανάστες, από το Αφγανιστάν μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και δώδεκα ανήλικα παιδιά, που κρατούσε δια της βίας.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται πέντε συνεργοί του- τέσσερις Αφγανοί υπήκοοι και ένας Αιγύπτιος.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της παροχής καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο 34χρονος συλληφθείς ,όπως προέκυψε αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην Πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στην οικία του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για την διαμονή τους, ειδάλλως δεν τους επέτρεπε να φύγουν.

Πέραν της παροχής καταλύματος, τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος (με τη μέθοδο HAWALLA ).

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Το χρηματικό ποσό των -1.720- ευρώ

-Ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ

-Μία κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών

-Αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».

Στην τηλεφωνική του συσκευή, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.