Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνδέονται με υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους περιπου δυο εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιαννη Σμπωκο.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.