Το σκάνδαλο με το παραποιημένο λογισμικό, που μείωνε τους εκπεμπόμενους ρύπους στα μοντέλα του γκρουπ της VW, αφορά και 9.119 αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το πειραγμένο λογισμικό των κινητήρων ντίζελ της VW φέρουν 6.362 επιβατικά οχήματα VW (τα οποία κυκλοφορούν ήδη στη χώρα μας) 1.875 μοντέλα της Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα της VW. Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση ενώ τονίζει ότι δεν επηρεάζονται τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο Εuro6.

Επίσης, η ελληνική αντιπροσωπεία αναφέρει ότι, τόσο η VW όσο και η Audi, θα παρέχουν συνεχή ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και τη δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, βάσει του αριθμού πλαισίου. Στόχος των αντιπροσωπειών είναι οι κάτοχοι των οχημάτων να ενημερωθούν για το πότε ειδοποιηθούν από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της ελληνικής αντιπροσωπείας για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

Έως και σήμερα, το σκάνδαλο με τα παραποιημένα λογισμικά επηρεάζει πάνω από 5 εκατομμύρια οχήματα της Volkswagen , η Audi ανακοίνωσε 2,1 εκ. μοντέλα, η Skoda φέρεται να έχει πάνω από 1.5 εκατομμύρια οχήματα , ενώ υπάρχουν και 1,8 εκ. επαγγελματικά VW. Με τα μοντέλα της Seat υπολογίζεται ότι τα μοντέλα που επηρεάζονται σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια οχήματα.