Τη δική του εφαρμογή για την αναζήτηση ταξί μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone) ή tablet, δημιούργησε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), καλύπτοντας όλους τους αυτοκινητιστές μέλη του.

Πρόκειται για την εφαρμογή SATAbyIQTaxi, η οποία έρχεται να συγκεντρώσει το σύνολο των επαγγελματιών ταξί Αττικής κάτω από μια κοινή πλατφόρμα αναζήτησης ταξί, «απαντώντας» έτσι σε άλλες εφαρμογές (π. χ Uber) που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια από τρίτους.
Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, «η νέα εφαρμογή SATAbyIQTaxi λειτουργεί υπό την εποπτεία και τους κανόνες του Συνδικάτου, το οποίο εγγυάται για τη νόμιμη, ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των επιβατών, βάσει πάντα του νόμιμου τιμοκαταλόγου ταξί».
Η εφαρμογή, όπως ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ, αναπτύχθηκε εξολοκλήρου «από την έμπειρη ομάδα της εταιρείας IQTaxi Inc., που είναι ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων τηλεματικής για τον κλάδο των ταξί».
Η συγκεκριμένη εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την σωστή λειτουργία της εφαρμογής, αλλά και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας (μέσω smartphones ή tablets) των οδηγών ταξί με τους επιβάτες, όπως και τη συνεχή υποστήριξή τους σε 24ωρη βάση.
Η IQTaxi ήδη έχει αναπτύξει στην ελληνική αγορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κλήσεων και δρομολόγησης του στόλου των ταξί, ενώ έχει επεκταθεί και εκτός των ελληνικών συνόρων.
Η εφαρμογή SATAbyIQTaxi είναι διαθέσιμη μέσω του Apple Store για κινητά iOS, καθώς και μέσω του GooglePlay για κινητά Android.
Όπως ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ, οι επιβάτες κάθε φορά που θα κάνουν χρήση της νέας εφαρμογής SATAbyIQTaxi, καλώντας ταξί μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, θα συμμετέχουν αυτομάτως σε κληρώσεις για ένα τριήμερο ταξίδι στο Παρίσι (για 2 άτομα) και την απόκτηση δωρεάν κινητών τηλεφώνων Lenovo και Smartwatch της Sony.

Πληροφορίες για την εφαρμογή αλλά και το διαγωνισμό, παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www.iqtaxi.gr