Σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών βρέθηκαν στο σπίτι-αποθήκη στον Μαραθώνα.

Βρέθηκαν, επίσης και αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σημειωματάριο προκύπτουν προσωπικά στοιχεία τουλάχιστον 25 ατόμων. Στις λίστες των προσώπων που φέρονται ως στόχοι απαγωγής περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα επιχειρηματιών, εφοπλιστών και γόνων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών οικογενειών.

Επίσης από την Αντιτρομοκρατική εξετάζεται και η εμπλοκή της συμμορίας σε μια αποτυχημένη απαγωγή που είχε γίνει στο παρελθόν.

Στο σπίτι-αποθήκη έχει βρεθεί βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά. Σύμφωνα με τη βαλιστική έρευνα, τα όπλα που βρέθηκαν ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στο σπίτι βρέθηκαν δύο εκτοξευτήρες ρουκετών RPG, δύο πιστόλια, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP-5, μία χειροβομβίδα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο εμπορίου και εννέα κλεμμένα οχήματα.

Από την ανάλυση και τη γραφολογική εξέταση στο σημειωματάριο , αναμένουν οι αρμόδιοι τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απαντήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι ανέγραψαν τις σημειώσεις «φωτογραφίζοντας» μελλοντικούς στόχους απαγωγών.

Στο σημειωματάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει όνομα πολιτικού γεγονός που φανερώνει ότι στόχος των δραστών ήταν ξεκάθαρα η απαγωγή οικονομικών παραγόντων με σκοπό τα λύτρα.

Ο σχεδιασμός απαγωγής σε άλλα πρόσωπα βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο , δηλαδή ένα όνομα και μια εταιρεία. Σε άλλα ο σχεδιασμός είχε προχωρήσει καθώς υπήρχαν διευθύνσεις σπιτιών, χαρτογράφηση μετακινήσεων με αυτοκίνητο, συνοδείες ,μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαδρομών και χώροι όπου σύχναζαν τα πρόσωπα –στόχοι.

Στο πιο πρώϊμο στάδιο η πληροφόρηση φαίνεται ότι ήταν από «ανοιχτές πηγές » όπως το Διαδίκτυο καθώς τα πρόσωπα που αναφέρονται είναι γνωστά . Στις μισές περιπτώσεις τουλάχιστον, οι πληροφορίες για τις συνήθειες των προσώπων φαίνεται ότι προέκυψαν από παρακολούθηση.

Οι σημειώσεις είναι δυσανάγνωστες και γιαυτό θα ακολουθήσει γραφολογική εξέταση και θα γίνουν και αναλύσεις στην προσπάθεια των αρμοδίων να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης ώστε να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις και συγκρίσεις με υποθέσεις απαγωγών στο παρελθόν.

Το σπίτι –αποθήκη είχε νοικιασθεί πριν από περίπου δυο χρόνια από το Σπύρο Δραβίλα ο οποίος αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στα τέλη του περασμένου Μαϊου σε κρυσφύγετο στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.