Στην αυριανή δικάσιμο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μεταφέρθηκε η υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 16 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Η υπόθεση είναι προσδιορισμένη στον αριθμό 13 του εκθέματος και με δεδομένο ότι προηγούνται άλλες δίκες, το δικαστήριο ενημέρωσε από νωρίς τους διαδίκους ότι – λόγω ωραρίου – δεν θα προλάβει να την ξεκινήσει σήμερα.

Κατά συνέπεια μετατίθεται για αύριο, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη της, καθώς, δεν αποκλείεται οι συνήγοροι υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων να υποβάλουν αίτημα αναβολής.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε κανονικά το πρωί στο δικαστήριο και μόλις ενημερώθηκε για την παραπάνω εξέλιξη αποχώρησε. Εκτός από τον τέως δήμαρχο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στις φυλακές Διαβατών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και 11 δημοτικοί υπάλληλοι.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Η λεγόμενη «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο του Δήμου για την κάλυψη μικροεξόδων και, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, από το συγκεκριμένο ταμείο εκταμιεύτηκαν διάφορα ποσά με παράνομο και αδιαφανή τρόπο, και με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του Δήμου.

Η δε ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο προσεγγίζει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.