Οι αρμόδιες τριμελείς επιτροπές του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεχίζουν να γνωμοδοτούν υπέρ των κατ΄ εξαίρεση προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ μικρός σχετικά είναι ο αριθμός των αιτήσεων για προσλήψεις που δεν γίνεται δεκτός.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 2.142 ακόμη ατόμων, ενώ γνωμοδότησε αρνητικά για την πρόσληψη 133 ατόμων.

Οι τριμελείς επιτροπές του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκριναν την:

1. Πρόσληψη 1.549 πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου 8 μηνών για να απασχοληθούν στους ΟΤΑ και σε νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «’Αθλησης για Όλους».

2. Τις υπερεσιακές μεταβολές και αποσπάσεις 136 ομοσπονδιακών προπονητών και τεχνικών συμβουλών προκειμένου να κατανεμηθούν στις 24 Ολυμπιακές Αθλητικές Ομοσπονδίες.

3. Την πρόσληψη 220 πρώην δημοτικών αστυνομικών, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών. Οι προσληφθέντες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες υποδοχής και ασύλου μεταναστών.

4. Την πρόσληψη 34 ωρομισθίων καθηγητών για να διδάξουν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στις 6 επαγγελματικές Σχολές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (Ιωάννινα, Λάρισα, Κρήτη, Καλαμπάκα, Νεμέα και Συγγρού). Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο υπάγεται διοικητικά ο εν λόγω οργανισμός.

5. Την πρόσληψη 23 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

6. Την πρόσληψη 2 υπαλλήλων γενικών καθηκόντων (εργατών) για τον Δήμο Σαμοθράκης, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες και οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από τις χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις του περασμένου Μαρτίου.

7. Την ανανέωση αποσπάσεων 16 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εποπτευομένους από το υπουργείο Παιδείας φορείς, όπως είναι οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, κ.λπ.

8. Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου έτους διάρκειας ενός έτους 2 δασκάλων γερμανικής γλώσσας για το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

9. Την πρόσληψη, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας ενός έτους,16 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, μάγειρα, κ.λπ.) για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για διάφορους Δήμους ανά την Ελλάδα, ενέκρινε:

1. Την πρόσληψη 2 υπαλλήλων ελλιμενισμού για τις ανάγκες διαχείρισης του λιμένα Αγίου Νικολάου.

2. Την πρόσληψη 5 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στο Β΄ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Δήμου Βόλου.

3. Την πρόσληψη 34 εκπαιδευτικών για το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου.

4. Την ανανέωση των συμβάσεων 12 ατόμων για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.

5. Την πρόσληψη 3 ατόμων με 11μήνη σύμβαση εργασίας για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμαριάς.

6. Την ανανέωση συμβάσεων για ένα έτος 4 ατόμων στο Δήμο Καλαμάτας

7. Την πρόσληψη 3 βρεφονηπιοκόμων για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του Δήμου Καρπενησίου.

8. Την πρόσληψη 5 εισπρακτόρων, 2 ατόμων παροχής τουριστικών πληροφοριών και 2 βρεφονηπιοκόμων με σύμβαση δύο μηνών για τον Δήμο Κισσάμου.

9. Την πρόσληψη 11 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών των παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων.

10. Την πρόσληψη 27 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 μηνών και την πρόσληψη 6 ακόμη υπαλλήλων 11μήνης διάρκειας για τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου-Χολαργού.

11. Την ανανέωση συμβάσεων 4 ατόμων στο Δήμο Χαλανδρίου για το πρόγραμμα καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

Επίσης, οι αρμόδιες τριμελείς επιτροπές του ΣτΕ δεν ενέκριναν την πρόσληψη:

– 41 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών μονάδων εντατικής θεραπείας, μονάδες αυξημένης προστασίας, κέντρων υγείας, πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων και το ΕΚΑΒ. Το αίτημα για την πρόσληψη των 41 επικουρικών γιατρών, δεν έγινε δεκτό από το ΣτΕ καθώς «δεν εξειδικεύεται το χρονικό σημείο κατά το οποίο ανέκυψαν οι έκτακτες ανάγκες στελέχωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με επικουρικούς γιατρούς, ούτε ο κατεπείγων λόγος για τον οποίο οι συγκεκριμένες ανάγκες πρέπει να καλυφθούν εντός της ιδιαίτερα σύντομης, τρέχουσας προεκλογικής περιόδου».

– 33 ατόμων για το ωδείο, σχολές χορού, κ.λπ. του Δήμου Βόλου.

– 35 ατόμων για το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

– 9 μουσικών και 3 εικαστικών καλλιτεχνών για την στελέχωση της μουσικής σχολής και του εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Ιεράπετρας. Δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη των 12 αυτών ατόμων στο Δήμο Ιεράπετρας κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς η λειτουργία της μουσικής Σχολής και του εικαστικού εργαστηρίου προσφέρουν προαιρετικές δραστηριότητες προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Ιεράπετρας, κάτι που δεν συνιστά επείγουσα ανάγκη για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψης τους όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Τέλος, το ΣτΕ δεν γνωμοδότησε επί του αιτήματος της Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων με το οποίο ζητούσε να ανανεωθεί η απόσπαση στην εν λόγω Ιερά Μητρόπολη για ακόμη 9 μήνες μιας εκπαιδευτικού (θεολόγου) η οποία επιμελείται από το 2005 την μηχανοργάνωση και τις εκδόσεις της Μητροπόλεως. Δεν γνωμοδότησε το ΣτΕ, όπως αναφέρει, γιατί το αίτημα για ανανέωση της απόσπασης πρέπει να υποβληθεί από το υπουργείο Παιδείας, αν και σχετικό αίτημα της Μητροπόλεως προς το υπουργείο Παιδείας έχει απορριφθεί από 6.8.2015.